Un expert avertizează: nu beți niciodată ceai fierbinte cu aceste alimente

Pe măsură ce vremea se răcește, apelăm mai des la o ceașcă de ceai preferat, dar este important să știm că anumite alimente nu trebuie consumate cu această băutură fierbinte.

După cum afirmă farmacistul și nutriționistul Deborah Grayson, consumul de ceai sau cafea cu anumite alimente, cum ar fi carnea roșie și legumele cu frunze verzi, poate crește șansele de a dezvolta o deficiență gravă de nutrienți.

Și anume, substanțele chimice din aceste băuturi calde interferează cu absorbția fierului de către organism, iar fierul este un mineral vital pentru transportul oxigenului, care dă energie organismului și întărește sistemul imunitar, relatează Daily Mail.

Consumul de ceai cu anumite alimente poate duce la anemie, adică la o lipsă gravă de fier. Alimentele care nu ar trebui consumate împreună cu ceaiul includ alimente bogate în fier, cum ar fi friptura și friptura de vită, legume verzi, cum ar fi spanacul, broccoli și varza kale.

Studiile au descoperit că un număr mare de substanțe chimice din ceai și cafea mogat să blocheze absorbția fierului, inclusiv polifenolii, despre care se crede că protejează împotriva inflamației.

Simptomele anemiei pot fi destul de stresante și includ epuizare severă, căderea părului și infecții recurente.

Ceaiul care reduce acidul uric și curăță rinichii

Frunzele de dafin sunt apreciate în rândul condimentelor, în mod deosebit în bucătăria mediteraneană, pentru că dau o aromă aparte bucatelor.

Beneficiile sale merg dincolo de savoare, deoarece are utilizări diferite atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe, rezultând remedii extrem de eficiente pe care oamenii ar trebui să le cunoască dacă sunt iubitori de medicamente.

Datorită faptului că este diuretic, dafinul ajută la eliminarea toxinelor din organism și facilitează activitatea rinichilor.

Pentru a pregăti ceaiul, trebuie să fierbi câteva căni de apă cu trei foi de dafin.

În orice caz, înainte de a-l consuma, primul lucru de făcut este să consultați un expert în sănătate, astfel încât acesta să fie cel care ghidează procesul și să indice ce este cel mai potrivit pentru fiecare persoană.

Recent Posts

Zodii cu noroc la moșteniri. Numerolog: Universul va lucra în favoarea lor

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în emisiunea Adevăruri Ascunse, care sunt cele trei semne zodiacale…

20 de minute ago

Cum acționează roșiile asupra acidului uric din organism?

Se recomandă ca persoanele cu boli ale tractului gastro-intestinal (GIT) în faza acută, precum și…

o oră ago

Horoscop RUNE 30 Septembrie – 6 Octombrie. Mihai Voropchievici: EI trebuie să aibă forță, tărie și putere

Horoscop RUNE 30 Septembrie - 6 Octombrie. Mihai Voropchievici, numerolog, a prezentat horoscopul integral pentru…

2 ore ago

Diana Spencer, povestea tragică a femeii cu același nume ca Lady Di

Moartea tragică a Dianei Spencer, cunoscută și sub numele de Lady Di, a fost o…

3 ore ago

5 motive pentru care ar trebui să mănânci mai mulți struguri negri

Strugurii negri sunt printre cei mai bogați în antioxidanți, care protejează organismul de multe boli…

3 ore ago

Două alimente pe care le consumă toți longevivii – vă pot prelungi viața până la 100 de ani

Vă spunem ce alimente neașteptate (și ieftine) vă pot prelungi viața și vă pot proteja…

4 ore ago

Citeste si: