Din cuprinsul articolului
Un expert a dezvăluit secretul tinereții. Un medic nutriționist din Londra, a răspuns întrebărilor îngrijorătoare pentru multe persoane care doresc să-și păstreze aspectul tineresc. Apoi a dezvăluit și primele 5 alimente care ne vor menține pielea tânără.
Îngrijirea pielii nu ar trebui să fie doar despre aplicarea cremei antirid și să nu feri de soare. De fapt, îngrijirea bună a pielii începe din interior.
Există alimente miraculoase care pot încetini ceasul biologic?
Din păcate, nu poți face nimic pentru a inversa procesul de îmbătrânire, dar îți poți ajuta pielea mâncând o mulțime de alimente bogate în nutrienți. O mare cauză a îmbătrânirii pielii este pierderea de colagen, una dintre principalele proteine structurale ale pielii.
„Se crede că va scădea cu 1% pe an de la mijlocul anilor douăzeci încolo”, spune Sophie Turner, nutriționist.
Vitamina C este esențială pentru producția de colagen, așa că crește cantitatea de fructe și legume colorate pe care le consumi.’
Ardei roșu, fructe de pădure, citrice, legume cu frunze verzi, ierburi, legume crucifere și cartofi cu coajă, sunt alimentele ce trebuie consumate frecvent.
Cel mai rău lucru pe care îl poți mânca este surpriza – zahărul
„S-a demonstrat că zahărul contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii”, spune Sophie.
„Întărește procesele naturale care apar de la mijlocul anilor treizeci, dăunând colagenului și elastinei și conducând la reducerea elasticității pielii, modificări ale texturii, riduri și lasare.”
Încercați să beți suficientă apă sau ceaiuri de plante
„Bea ceai verde poate ajuta, de asemenea, deoarece conține catechine, despre care s-a descoperit că îmbunătățesc hidratarea pielii”, spune Sophie.
Din punct de vedere alimentar, semințele și nucile pot oferi pielii tale un real plus de claritate. „Conțin vitamina E antioxidantă și acid linoleic, un tip de grăsime care poate ajuta la hidratarea pielii”, adaugă ea.
„Există puține dovezi că colagenul va supraviețui digestiei și apoi va ajunge în fluxul sanguin la piele în cantități suficient de mari pentru a avea un impact semnificativ”, spune Sophie.
Pe măsură ce îmbătrânim, organismul are nevoie de mai puține proteine, dar o femeie de 70 de ani ar trebui să mănânce 0,36 g de proteine pe kilogram de greutate corporală.
Pentru o femeie de 63 de kg, aceasta echivalează cu puțin peste 23 g de proteine pe zi – echivalentul a două ouă sau un sfert dintr-un file de somon.
Antioxidanții din alimente, importanți pentru piele
„Antioxidanții joacă cu siguranță un rol în pielea sănătoasă”, explică Sophie. „Pe lângă ajutorul esențial în fața vitaminei C, există o serie de antioxidanți care pot contribui la o piele bună”, mai spune aceasta.
- Vitamina E reduce daunele cauzate de radicalii liberi asupra celulelor pielii, care pot cauza riduri si pigmentare neuniforma. Încercați să gustați cu alune sau alune sau să faceți o salată de spanac și avocado.
- Vitamina A este excelentă pentru întreținerea pielii. Surse bune sunt ouăle, brânzeturile tari, untul, legumele cu frunze de culoare verde închis și fructele și legumele portocalii.
- Licopenul poate ajuta împotriva arsurilor solare și a îmbătrânirii premature a pielii și poate fi găsit în roșii, grapefruit roz și boabe de goji.
Top cinci alimente pentru o piele sănătoasă…
1 – Ouăle. Conțin vitamina A, vitamina B2, vitamina B7 și iod, care sunt cheie pentru menținerea pielii.
2 Crustaceele sunt bogate în iod și zinc, ceea ce este important pentru vindecarea pielii. Conțin și miere, care ajută la prevenirea apariției pielii translucide și contribuie la pigmentarea pielii.
3. Leguminoasele precum lintea, năutul și fasolea sunt surse vegetale bune de miere pentru persoanele care nu mănâncă crustacee.
4. Salatele cu frunze vezi sunt o sursă excelentă de vitamina C care susține colagenul și, de asemenea, vitamina A.
5. Legumele oferă vitamine și zinc, care sunt esențiale pentru o piele sănătoasă.