Un studiu recent realizat la Universitatea Tor Vergata din Roma a scos la iveală că prin consumarea ciocolatei care conține 70% cacao, în doar o săptămână sănătatea cardiovasculară este îmbunătățită semnificativ, iar grăsimea abdominală este redusă.
Studiul a implicat femei cu vârste între 20 și 40 de ani care au mâncat câte 100 de grame de ciocolată cu 70% cacao, pe zi. Toate participantele aveau o greutate normală, însă aveau un procent mare de grăsime corporală.
În urma studiilor, sănătatea cardiovasculară a prticipantelor s-a îmbunătățit, colesterolul rău a scăzut, iar grăsimea abdominală a fost vizibil redusă.
Experții avertizează că este foarte importantă calitatea ciocolatei pe care o alegeți. Ingredientul activ este cacaoa, de aceea ciocolata trebuie să conțină cel puțin 70% și de preferat cacao organică.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…