Ți-e poftă de ceva dulce? Poți încerca această rețetă de tort raw sănătos și delicios.
Ingrediente:
- 2 căni migdale hidratate
- 1 cană curmale moi
- 4 lingură cacao
- 4 lingură sirop de agave
- 1/2 cană lapte de migdale
- 250g vișine fără sâmburi
- glazura: 2 banane, 3 lingură cacao, 2 linguri sirop de agave, 1 linguri ulei de cocos
- fulgi de migdale și vișine pentru decor
Introducem în robotul de bucătărie migdalele, curmalele, cacaoa și siropul de agave. Procesăm bine, adăugăm și laptele de migdale. Când suntem mulțumiți de cremozitate (trebuie să fie ca o smântână groasă), turnăm jumătate din compoziție într-o formă rotundă cu fund detașabil , adăugăm vișinele și cealaltă jumătate de cremă. Introducem tortul în congelator să se întărească.
Între timp facem glazura mixând în blender bananele, 3 linguri de cacao, 2 de sirop de agave și una de ulei de cocos. Introducem glazura în frigider. Uleiul de cocos se va întări și îi va da o consistență minuntată de șarlotă. Înainte de servire scoatem tortul din formă, întindem glazura, presărăm fulgi de migdale și decorăm cu vișine. Tortul se păstrează în congelator și se scoate afară cu 30 de minute înainte de servire.
Sursa: http://madeline.ro