Chiar dacă de multe ori e văzut doar ca un condiment fără cine ştie ce valoare, muştarul are beneficii “ascunse”.
Potrivit unui studiu publicat în „Carcinogeneza“, în 2010, pudra de seminţe de muştar inhibă semnificativ dezvoltarea cancerului vezicii urinare. Prin urmare, specialiştii ne sfătuiesc să adaugăm în preparatele noastre pudră de seminţe de muştar, pentru a nu ne îmbolnăvi.
Un alt avantaj al seminţelor de muştar e conţinutul de seleniu şi magneziu, substanţe benefice pentru reducerea prevalenţei artritei reumatoide şi severitatea astmului, datorită proprietăţilor antiinflamatorii. Pe de altă parte, magneziul scade presiunea arterială.
“Aportul mare de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, magneziu şi seleniu) transformă acest condiment într- un ajutor important în remedierea eventualelor deficienţe ce pot avea efecte negative asupra organismului”, completează nutriţionistul Rodica Tenu.