Din cuprinsul articolului
Cum să scazi colesterolul. Condimentul ieftin, dar fabulos, cu proprietăți uluitoare: scade colesterolul cu 30%, fluidizează sângele și previne boala Alzheimer.
Pe lângă savoarea şi mirosul plăcut pe care ni le dau baghetele sau pulberea de scorţişoară, trebuie să avem în vedere efectele benefice ale acesteia în ceea ce priveşte vindecarea anumitor afecţiuni medicale.
Această mirodenie, folosită cândva la îmbălsămarea regilor, este astăzi un leac de preţ, despre care monahul Siluan de la Mănăstirea Rohia ne-a destăinuit mai multe. Remediu natural pentru eliminarea eficientă a durerilor de cap, scorţişoara omoară bacteriile care generează bolile digestive şi scade valorile colesterolului într-un timp-record.
Din mărturiile care ne-au rămas de-a lungul vremii aflăm că în Antichitate scorţişoara era mai valoroasă decât aurul şi reprezenta un dar de mare preţ destinat regilor. O altă mare cinste care li se aducea acestora era aceea ca persoanele decedate care aparţineau familiilor regale să fie îmbălsămate cu scorţişoară. În Evul Mediu, această preţioasă mirodenie a ajuns şi în Europa.
Copacul de scorţişoară este veşnic verde, indiferent de anotimp, iar coaja acestuia aromată şi dulce se foloseşte uscată, sub formă tubulară sau pulbere, fiind un condiment perfect, dar şi un leac de mare preţ. Scorţişoara folosită în cantităţi mici este un bun fortifiant pentru întregul organism.
Un studiu realizat la Universitatea din Tel Aviv arată că pulberea de scorţişoară, în amestec cu ciocolată şi cafea, inhibă crearea unor substanţe toxice care au un efect nefast asupra neuronilor, şi-n felul acesta ajută la prevenirea şi chiar la stoparea evoluţiei bolii Alzheimer.
Ştim cu toţii câte afecţiuni sunt generate de valorile crescute ale colesterolului şi trigliceridelor. Şi pentru că tratamentul medicamentos este extrem de agresiv cu un organism slăbit şi afectat de boală, sunt de preferat leacurile naturiste.
Din frunze de afin, pulbere de scorţişoară şi miere de albine naturală, obţinută din fructe de pădure, veţi obţine un produs naturist, benefic în multe afecţiuni ale organismului, dar în principal în scăderea colesterolului. Se fierb în clocot 500 ml apă de izvor, peste care se adaugă o lingură cu frunze uscate de afin şi se lasă la infuzat timp de cinci minute, după care se strecoară şi se dă deoparte, până când va rămâne ceaiul călduţ (nu fierbinte!).
Între timp se pun într-un bol de sticlă sau ceramic trei linguriţe cu miere şi alte trei linguriţe rase cu pulbere de scorţişoară, amestecând până la încorporarea uneia în cealaltă. Peste acestea se toarnă, puţin câte puţin, ceaiul din frunze de afin, amestecându-se încontinuu, până la omogenizarea completă.
Se lasă totul în bol, păstrându-se la temperatura camerei. Întreaga cantitate se administrează pe parcursul unei zile, luându-se de fiecare dată doar o lingură din amestec. Acest tratament se administrează o dată pe săptămână, timp de trei luni, şi se repetă la nevoie, cu o pauză obligatorie de 30 de zile. După o lună de tratament, colesterolul va scădea cu 30% din valoarea mărită, iar în trei luni, colesterolul va ajunge la valori normale.
Scorţişoara se găseşte în comerţ sub formă de pulbere sau sub forma unor baghete subţiri, cu o aromă deosebită. Aceasta constituie o excelentă sursă de fibre şi minerale. Combinaţia de calciu şi fier pe care scorţişoara o conţine ajută în procesul de secreţie a bilei, reglează tranzitul intestinal şi combate constipaţia cronică, ameliorând simptomele de colon iritabil.
De asemenea, proprietăţile antibacteriene şi antifungice ale scorţişoarei tratează până la vindecare infestarea cu fungi şi bacterii, localizate la nivelul stomacului. Pentru aceasta este nevoie de folosirea în mod frecvent a scorţişoarei, dacă se poate zilnic, dimineaţa şi seara. Se face o infuzie din 250 ml apă plată şi 20 g ceai verde.
Înainte de a se lua de pe foc, în apa clocotită se adaugă frunzele de ceai verde şi o jumătate de linguriţă cu scorţişoară, apoi se lasă totul la infuzat timp de cinci minute. Se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici. Tratamentul durează 30 de zile şi se poate repeta ori de câte ori este nevoie. Ceaiul verde cu scorţişoară fluidizează sângele, iar prin scăderea nivelului de zahăr din sânge şi creşterea producţiei de insulină în organism ajută la tratarea diabetului.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…