Sari la conținut

Un condiment popular, arma secretă împotriva cancerului de colon

Un compus din ardeiul iute scade riscul dezvoltării cancerului de colon, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii le-au dat șoarecilor de laborator prdispuși să dezvolte tumori la nivelul tractului gastrointestinal, capsaicină, substanța care dă ardeiului gustul iute.

Capsaicina a activat un receptor al durerii în celulele intestinale, care a redus riscul dezvoltării tumorilor colorectale.

Oamenii de știință au descoperit că tratamentul a crescut speranța de viață a rozătoarelor cu mai mult de 30%. Capsaicina a fost mai eficeintă îm combinație cu celecoxib, un antiinflamator folosit pentru tratarea artritei.

Studiul, publicat în Journal of Clinical Investigation,recomandă celor cu risc crescut de cancer colorectal să ia capsaicină.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel