Sari la conținut

Un compus care se găsește în anumite alimente oprește răspâdirea cancerului în organism

Cercetările anterioare au sugerat că sulforafanul, un compus care se găsește în brocoli și în alte crucifere, ajută la prevenirea cancerului și îi încetinește dezvoltarea. Un nou studiu a descoperit și cum se întâmplă acest lucru.
Cercetărorii de la Universitatea de Stat din Oregon, au aflat că sulforafanul reduce expresia ARN-ului necodificator lung în cancerul de prostată, adică anulează abilitatea celulelor canceroase de a forma colonii- atributul cancerului metastatic. 
Deși, se credea inițial că ARN-ul necodificator nu are nicio funcție importantă, s-a descoperit că acesta joacă un rol important în dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, printre care cel de prostată, de sân, de stomac și pulmonar.
”Este o informație de interes faptul că un compus alimentar, care se găsește din plin în brocoli, poate afecta ARN-ul necodificator,” a explicat coordonatorul studiului, Emily Ho. 
În cadrul stuiilor de laborator, numărul celulelor din cancerul de prostată s-a redus după administrarea de sulforafan. Cercetătorii spun că sulforafanul ajută atât la prevenirea cât și la tratarea cancerului, însă mai e nevoie de studii mai detaliate. 

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel