Sari la conținut

Un celebru medic român atenționează: ”Acest tratament nu se dă pentru tuse, în doze prea mari, poate ucide!”

tuse
Sursă foto: cottonbro studio
Totul despre amigdalita. Cauze, simptome și tratament

Din cuprinsul articolului

Dr. Mihai Craiu atenționează în legătură cu un tratament pentru tuse. Medicul pediatrul Mihai Craiu a scris explicat, într-o postare pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, în ce situații este indicată administrarea Ventolinului (soluţie de inhalat prin nebulizator care conţine substanţa activă salbutamol).

Dr. Mihai Craiu atenționează că, în doze prea mari, poate ucide și e indicat doar în caz de bronhospasm acut, făcând referire la postările unor mămici.

”Ventolinul NU se dă pentru copii care au muci în nas și tuse din cauza unei răceli. Toate celelalte afirmații din imaginea de mai jos sunt doar aberații.

Stiința nu are nevoie de aprobarea unor amatori, pentru a-și exercita efectele.

Ventolinul se administreaza DOAR când există bronhospasm acut!!! Niciodată altfel și mereu în doza adecvată! Doze prea mari pot UCIDE!

Chiar nu mai accept comentarii deplasate. In familia noastră a existat un astfel de deces. PUNCT!” a conchis medicul.

Ce este Ventolin?

Ventolin este un medicament care conține salbutamol ca substanță activă și este utilizat pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, în special în cazul astmului bronșic și al altor condiții obstructive ale căilor respiratorii. Salbutamolul este un bronhodilatator, adică un medicament care dilată căile respiratorii și facilitează respirația.

Ventolinul este disponibil sub diverse forme de administrare, iar una dintre acestea este soluția pentru inhalare prin nebulizator. Nebulizatorul este un dispozitiv care transformă lichidul medicamentos într-o ceață fină, ușor de inhalat. Acest mod de administrare este adesea preferat în cazurile în care pacientul are dificultăți în folosirea inhalatoarelor cu dozare măsurată sau atunci când este necesară o dozare mai mare.

Ventolinul prin nebulizator este folosit pentru a trata simptomele astmului bronșic și pentru a ameliora bronhospasmul în alte condiții respiratorii, cum ar fi bronșita cronică și bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC).

Salbutamolul funcționează prin relaxarea mușchilor căilor respiratorii, astfel încât acestea să se dilate, permițând o mai bună circulație a aerului în plămâni. Acest lucru ajută la reducerea simptomelor precum wheezing-ul (sunetul specific respirației dificile), senzația de strângere în piept și dificultatea în respirație.

Este important să utilizați Ventolinul conform indicațiilor medicului, deoarece dozajul și frecvența pot varia în funcție de severitatea afecțiunii respiratorii a pacientului. De asemenea, este esențial să raportați orice reacții adverse sau simptome neobișnuite medicului dumneavoastră.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel