Sari la conținut

Un bărbat și-a făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv. Rezultatul l-a amuzat însă a făcut o descoperire îngrozitoare

Din cuprinsul articolului

Test de sarcină la bărbați. Un barbat s-a gandit sa se amuze cu un test de sarcina ce ii apartinea iubetei sale si pe care l-a gasit in baie. Dupa ce s-a amuzat teribil, a decis sa il desfaca si sa il foloseasca.

Dupa ce s-a amuzat cand a gasit testul de sarcina, baiatul a decis sa il si foloseasca, iar rezultatul a fost unul cat de poate de neasteptat: i-au aparut doua liniute roz, lucru ce indica faptul ca persoana care a facut testul ar fi insarcinata.

Cum acest lucru nu este posibil, baiatul a ramas extrem de amuzat de eveniment, a fotografiat testul si a urcat poza pe internet.

Au fost multi cei care au ras, dar printre comentariile pline de amuzament s-a numarat si o persoana care i-a oferit o explicatie: „daca poza este reala si a fost realizata de tine, ar trebui sa iti faci un control pentru cancer la testicule”.

Cancerul testicular

Speriat, baiatul a mers la doctor un a aflat ca intr-adevar este bolnav de cancer. Pentru ca l-a descoperit intr-o stare incipienta, baiatul a avut noroc si a reusit sa se trateze.

Cand este folosit, testul de sarcina cauta o substanta numita HCG, produsa de placenta femeii. A fost descoperit faptul ca si barbatii produc aceasta substanta, doar daca sufera de cancer testicular.

Simptomele comune ale cancerului testicular sunt:
1. o tumefiere sau/și o formațiune tumorală în unul sau ambele testicule (durerea testiculară sau scrotală pot lipsi).

2. senzația de greutate în scrot.

3. senzația de jenă dureroasa în abdomenul inferior, în zona inghinală sau în partea inferioară a spatelui.

Cancerul testicular este considerat una dintre cele mai curabile forme de cancer. Însă, dacă nu este detectat și tratat, poate cauza metastaze în alte zone ale organismului. Un diagnostic precoce urmat de tratamentul corespunzător pot crește simțitor șansele de viață: rata de supraviețuire este de peste 90% în stadiul I (localizat la organ).

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel