Un bărbat din Olt infectat cu COVID-19, care a refuzat internarea, a decedat acasă. Un caz identic s-a petrecut la Galați. Până în prezent, 757 de pacienți infectați cu coronavirus au fost externați la cerere în urma deciziei CCR.
Un bărbat testat pozitiv pentru noul coronavirus pe 12 iulie, care a refuzat internarea în spital, a decedat joi acasă, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, remis joi AGERPRES.
„În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică”, se precizează în comunicat.
Potrivit DSP Olt, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19.
În judeţul Olt, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate în total 437 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre pacienţi 191 fiind vindecaţi şi 17 au decedat.
Joi, în spitalele din judeţ erau internate 110 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre acestea 5 persoane fiind spitalizate în secţii ATI, fără a avea nevoie de ventilaţie mecanică.
Celelalte persoane confirmate cu COVID-19 fie s-au externat din spitale la cerere, fie au refuzat internarea.
DSP Olt a informat că în judeţ capacitatea de paturi pentru pacienţi cu noul coronavirus este de 378, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi la Spitalul Municipal Caracal (spital suport).
Managerul Spitalului de Urgenţă Slatina a spus că unitatea medicală are o capacitate de 80 de paturi pentru pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi de 20 de paturi pentru pacienţi cu suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2.
Un caz identic s-a petrecut la Galați cu un pacient de 45 de ani, care a refuzat internarea, în ciuda faptului că fusese confirmat cu infecție cu coronavirus. Bărbatul, care avea obezitate de gradul 3, a decedat acasă, la doar trei zile de la confirmare, scriu jurnaliștii de la publicația locală Viața Liberă.
Potrivit acestora, bărbatul a mers la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean, fiind testat și pentru coronavirus. Rezultatul a fost pozitiv, dar pacientul nu a rămas în spital. Mai grav, spun medicii, acesta prezenta tuse și oboseală, dar cu toate acestea a preferat să nu rămână în spital, profitând de faptul că internarea nu se poate face decât cu acordul său.
Pe fondul unei obezități de gradul 3, starea bărbatului s-a agravat brusc, iar miercuri dimineață, în jurul orei 1:00, a sunat la 112, pentru a cere ajutor medical. La fața locului a fost trimis de urgență un echipaj SMURD, însă la sosirea cadrelor medicale pacientul era deja în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, acesta nu a mai putut fi salvat.
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere în urma deciziei CCR, care a declarat neconstituțională internarea obligatorie prin ordin de ministru a persoanelor infectate.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…