Din cuprinsul articolului
Un bărbat infectat cu noul coronavirus a murit după ce s-a tratat acasă cu paracetamol, fără să urmeze tratamentul Covid-19 adecvat și protocolul recomandat de autorități. Bărbatul din Botoșani nu a reușit să scape de boală, însă și-a distrus ficatul, depășind cu mult limita de pastile pe care le poate suporta organismul într-un interval de 24 de ore, potrivit Rador.
Pacientul, în vârstă de 70 de ani, a fost preluat de medicii de la urgențe și internat pe secția de terapie intensivă, în stare critică. Din păcate, încă de la sosirea medicilor, starea lui era deja foarte gravă, iar după aproape 24 de ore, bărbatul a intrat în stop cardiorespirator și a murit.
„Sunt situaţii care sunt nedorite și oamenii trebuie să înțeleagă că atunci când sunt diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, indiferent că se află cu o stare generală bună şi sunt în izolare la domiciliu, trebuie să țină legătura cu medicul de familie, pentru a coordona corect modalitatea de îngrijire, respectiv, tratamentul pe care persoana respectivă trebuie să îl urmeze.
În situaţia în care sub tratamentul administrat la domiciliu, evoluția nu este favorabilă, este un semn de alarmă și trebuie să ne adresăm unui serviciu de specialitate, într-un spital care este destinat pentru îngrijirea acestor tipuri de persoane, cu acest diagnostic, așa încât să beneficiem de investigații și respectiv de un tratament în concordanță cu situația stării medicale”, explică medicul Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, potrivit Rador.
„: În primul rând, persistenţa febrei, o febră care persistă, totuşi, mai mult de cinci zile de la debutul bolii este un element de evoluţie nefavorabilă sau reapariţia febrei după o perioadă în care persoana era cu stare bună și nu mai avea febră.
De asemenea, starea de oboseală accentuată, oboseală accentuată, oboseală la efort, disconfortul toracic și senzația de lipsă de aer sau de respirație dificilă. Sunt elemente care sunt de alarmă și care trebuie să inducă în mod obligatoriu la apelarea la medicul de familie și, de asemenea, la adresarea către un serviciu de spital”, explică medicul.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…