Categories: Ştiri sănătate

Un bărbat a sunat de 364 de ori la 112. Ce „URGENȚE” a avut

Numărul 112, apelat de peste 12.000 de ori în județul Neamț. Printre aceștia se numără și un bărbat de 53 de ani. În primele nouă luni ale acestui an, acesta a sunat la 112, numărul unic pentru apeluri de urgență, de 364 de ori. Ce urgențe a avut?

Potrivit News Moldova, toate apelurile bărbatului din județul Neamț nu au fost urgențe sau apeluri abuzive.

Bărbatul a sesizat, printre altele, că ar fi primit un bilet de trimitere de la medicul de familie, unde vârsta i-ar fi fost completată greșit.

De asemenea, individul a sesizat faptul că poștașul ar fi întârziat să îi aducă cuponul de pensie.

Bărbatul nu s-a oprit aici! El a sesizat că Primăria ar fi modificat un cuib al unei berze de pe un stâlp de electricitate.

Numărul 112, apelat de peste 12.000 de ori în județul Neamț. În perioada ianuarie-septembrie 2022, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, au fost efectuate 12.299 de sesizări sau solicitări către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț.

Cei mai mulți dintre apelanți au sesizat accidente rutiere sau alte evenimente rutiere, neînțelegeri cu persoane cunoscute, agresiuni și furturi. 37% dintre apeluri au fost efectuate din mediul urban, iar 63% din mediul rural.

Apelarea abuzivă sau fără motiv la 112 se sancționează cu amenzi de mii de lei și muncă în folosul comunității.

În contextul numărului semnificativ de apeluri transmise la 112, prin care se anunțau posibile atacuri cu dispozitive explozive în diverse locuri publice, și care ulterior s-au dovedit a fi false, Poliția Română a subliniat gravitatea acestor acte și consecințele pe care persoanele care apelează la numărul unic de urgență în mod fals le pot avea.

Amenzile pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență 112 ajung până la 2.000 de lei, în timp ce alertarea falsă a autorităților este amendată cu până la 4.000 de lei.

Astfel, alertarea falsă a autorităților se pedepsește de legislația în vigoare prin aplicarea de amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei sau prin prestarea de la 200 la 400 de ore de muncă în folosul comunității.

Mai mult, cei care săvârșesc din nou contravenția, în interval de un an de la aplicarea primei sancțiuni, pot primi amenzi cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei, precum și până la 800 de ore în folosul comunității.

Totodată, pe lângă apelarea falsă, fără a exista în fapt o urgență reală, și apelarea abuzivă poate atrage cu sine o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei sau până la 200 de ore de muncă în folosul comunității, anunță avocatnet.ro.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

2 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

21 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

42 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: