Sari la conținut

Un bărbat a murit pe loc după ce a băut această băutură prea repede

ceai cu zahar, dăunător pentru ficat
Sursa foto: pixabay
Melatonina este un hormon reglator al ritmului circadian care semnalează creierului uman

A murit pentru că a băut prea repede. Un tânăr de 23 de ani, din Africa de Sud a murit pe loc după ce a dat pe gât o sticlă întreagă de Jägermeister au precizat autoritățile locale.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, participase la un concurs de băutură în Limpopo, când a consumat băutura care are un conținut de alcool de 35%.

Ziarul local Sowetan Live, citat de LAD Bible, relatează că bărbatul s-a prăbușit imediat și a fost transportat de urgență la un spital din apropiere, unde a fost declarat mort.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Limpopo, Brig Motlafela Mojapelo, a declarat că incidentul a avut loc într-un magazin de băuturi alcoolice din satul Mashamba, unde a fost organizat un concurs pentru a vedea cine poate bea cel mai repede o sticlă întreagă de Jägermeister.

A fost oferit un premiu în bani în valoare de 200 de randi, adică aproximativ 12 euro.

Organismul nu poate procesa mai mult de o unitate de alcool pe oră

Consumul iresponsabil de alcool (Binge drinking) este descris ca fiind „consumul unei cantități mari de alcool într-un interval scurt de timp”, potrivit organizației caritabile Drink Aware. Organismul nostru poate procesa, de obicei, o unitate de alcool pe oră, deși acest lucru diferă ușor de la o persoană la alta. Umplându-vă organismul cu cantități mari de alcool, vă expuneți unui risc mai mare de a vă intoxica cu alcool și de a avea probleme de sănătate pe termen lung, mai anunță organizația.

„Atunci când bei alcool, acesta intră direct în sânge și este transportat la creier. Vederea se poate încețoșa, coordonarea scade, iar memoria este afectată. Consumul excesiv de alcool poate, de asemenea, să îi facă pe oameni să leșine”, a declarat Martin Preston de la centrul de dezintoxicare Delamere pentru The Mirror.

„Când alcoolul suprimă hormonii, poate provoca deshidratare, ceea ce poate contribui la cât de gravă este mahmureala pe care o aveți a doua zi”, a adăugat Preston.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel