Sari la conținut

Un bărbat a murit la scurt timp după vaccinarea împotriva coronavirusului. Se investighează cauza morții

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
pandemia de coronavirus

Un bărbat a decedat la numai patru ore de la vaccinarea împotriva coronavirusului, au raportat autoritățile. Specialiștii susțin că este posibil ca decesul să nu fie asociat cu administrarea vaccinului, însă cazul va fi investigat conform legislației.

Ucraina investighează cauzele morții unui bărbat, la scurt timp după vaccinarea COVID-19. Bărbatul, din Ucraina, a murit la numai 4 ore de la imunizare.

Un bărbat a murit la câteva ore după vaccinarea împotriva coronavirusului

Ministerul sănătății din Ucraina investighează de ce un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit la doar patru ore după ce a primit un vaccin anticoronavirus de la Pfizer, comunică Rador.

Ministerul a spus că este posibil să nu existe nicio legătură cu vaccinarea și că alte cinci persoane care au fost vaccinate din același flacon cu bărbatul decedat sunt în stare bună.

În conformitate cu legislația ucraineană și cu standardele internaționale în caz de evenimente adverse după imunizare, fiecare deces care apare în termen de 30 de zile de la imunizare trebuie investigat.

Aproximativ 2 milioane de oameni din Ucraina au primit prima doză, dar nu au fost raportate decese cauzate de vaccinare.

Ucraina, cu o populație de 41 de milioane de locuitori, a fost printre țările europene cele mai afectate de pandemie, cu aproximativ 2,24 milioane de cazuri COVID-19 și 52.460 de decese.

Vaccinul, singura metodă de a lupta împotriva variantei Delta

Statele europene depun eforturi pentru accelerarea campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 şi pentru stoparea răspândirii infecţiei cu varianta Delta de coronavirus, anunță EURONEWS, citat de Rador.

Urgentarea eforturilor coincide cu intrarea în sezonul estival, când dorinţa de socializare şi petrecere în aer liber se amplifică, dar la fel şi reticenţa guvernelor în a ridica restricţiile. Cu toatea acestea, distanţarea fizică nu mai este respectată, în special în rândul tinerilor, iar unele ţări chiar au renunţat la obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise.

Guvernele europene oferă stimulente populaţiei pentru a se vaccina, începând de la produse de băcănie până la vouchere de călătorie sau agrement. Riscul infectării cu varianta Delta „este foarte mare” pentru comunităţile parţial vaccinate sau nevaccinate, subliniază Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), care monitorizează 30 de ţări de pe continentul european. ECDC estimează că, până la finalul lunii august, varianta Delta va reprezenta 90% din totalul cazurilor din Uniunea Europeană. „Este foarte important să progresăm cu vaccinarea”, a avertizat ECDC.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel