Din cuprinsul articolului
Un asteroid imens se îndreaptă spre Pământ, potrivit NASA care pregătește o misiune prin care să evite ciocnirea acestuia cu planeta noastră. Asteroidul, numit 2020 QW3, va rata Pământul cu doar cu câteva milioane de mile. Agenția spațială americană a clasificat Asteroidul 2020 QW3 drept potențial periculos.
Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) a dezvăluit că un asteroid uriaș, de aproximativ 28.0416 metri lățime, se va apropia de Pământ, pe 22 august. Asteroidul, numit Asteroid 2020 QW3, va trece pe lângă Terra la doar cu câteva milioane mile distanță. Viteza asteroidului în timpul incidentului prezis ar fi de 64.800 km/h, potrivit CNBC.
Agenția spațială americană a confirmat că nu există nicio posibilitate ca asteroidul, care este de trei ori mai mare decât un avion, să se ciocnească de Pământ. Cu toate acestea, a clasificat Asteroidul 2020 QW3 ca un asteroid potențial periculos din cauza apropierii sale de Pământ.
La fel ca Pământul, asteroidul 2020 QW3 orbitează și el în jurul Soarelui. Este nevoie de 732 de zile pentru ca acest asteroid să finalizeze o orbită. Distanța sa față de Soare este de 321 de milioane de kilometri, potrivit Sky.org. Între timp, distanța asteroidului față de Pământ este estimată la 8,96 milioane de kilometri. În ultimii ani, mai mulți asteroizi din grupul Apollo au zburat pe lângă Pământ. Cu toate acestea, Asteroid 2020 QW3 este din grupul Amor.
Asteroizii sunt obiecte cerești stâncoase care orbitează în jurul Soarelui. Sunt mai mici în comparație cu planetele. Potrivit experților, în cazul în care un asteroid lovește Pământul, ar putea exista pagube semnificative. Rezultatele posibile ale ciocnirii unui asteroid cu Pământul ar putea fi: unde de șoc, radiații de căldură, formarea de cratere asociate cu cutremure și tsunami.
Având în vedere această amenințare, NASA lucrează la o misiune – Testul de detectare a asteroizilor dublu (DART) – pentru a se pregăti pentru o astfel de posibilitate. Agenția spațială ar încerca să devieze asteroidul prin zdrobirea unei nave spațiale în el cu o viteză de 23.000 km/h, dacă consideră că Pământul ar putea suferi o lovitură.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…