Categories: Ştiri sănătate

Un anume tip de vin roșu poate îmbunătăți elasticitatea pielii. Specialiștii recomandă două pahare pe zi

Un tip de vin roșu, nu foarte popular, poate fi secretul încetinirii îmbătrânirii pielii. Descoperirile, prezentate la reuniunea anuală emblematică a American Society for Nutrition (Societatea Americană pentru Nutriție)  din Boston, sugerează că consumul de vin muscadină fără alcool poate ajuta la îmbunătățirea elasticității și face pielea să arate mai tânără.

Studiile anterioare arătaseră deja că un consum moderat de vin roșu poate îmbunătăți sănătatea inimii, reduce inflamația și declinul cognitiv.

Un anume tip de vin roșu poate îmbunătăți elasticitatea pielii

Cea mai recentă cercatare este prima de acest fel care a analizat impactul consumului de vin fără alcool asupra sănătății pielii.

„Acest studiu încrucișat a demonstrat că șase săptămâni de consum de vin muscadină fără alcool au dus la îmbunătățirea anumitor parametri ai pielii asociați cu îmbătrânirea, cum ar fi elasticitatea antebrațului și funcția de barieră a pielii de pe față în comparație cu valoarea inițială și placebo. Probabil din cauza scăderii inflamației și a stresului oxidativ”, a spus Lindsey Christman, autoarea studiului.

Echipa de cercetare consideră că compușii chimici numiți polifenoli găsiți în strugurii muscadine oferă beneficii pentru sănătatea pielii.

„S-a descoperit că strugurii muscadine au un profil polifenolic unic în comparație cu alte soiuri de vin roșu. Studiul nostru sugerează că polifenolii din vinul muscadină au potențialul de a îmbunătăți condițiile pielii, în special elasticitatea și pierderea de apă transepidermală, la femeile de vârstă mijlocie și în vârstă”, a spus Christman într-un comunicat de presă.

Specialiștii recomandă două pahare pe zi

Cele 17 femei participante, cu vârste cuprinse între 40 și 67 de ani, au băut fie vin dezalcoolizat, fie un placebo cu aspect exact. Participantele au fost rugate să bea 300 de mililitri (echivalentul a două pahare de vin) din băutura alocată zilnic, timp de șase săptămâni.

După o pauză de trei săptămâni, participantele au trecut la băutura opusă pentru încă șase săptămâni. La începutul și la sfârșitul fiecărei perioade de șase săptămâni, femeile au fost evaluate pentru afecțiunile pielii, markerii inflamației și stresul oxidativ.

Echipa a descoperit că consumul de vin muscadin a îmbunătățit semnificativ elasticitatea pielii și a redus pierderea de apă de la suprafața pielii.

Scopul studiului este limitat, deoarece doar a analizat impactul vinului muscadin fără alcool.

Scopul principal al cercetătorilor a fost să exploreze efectele asupra sănătății pielii ale compușilor bioactivi din vin, în special polifenolii.

„Alcoolul ar adăuga o altă variabilă la studiu, care poate determina efectele diferite. În plus, procesul de dezalcoolizare poate modifica compoziția chimică”, a spus Christman.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: