Sari la conținut

Un angajat al McDonald’s dezvăluie cum se prepară o băutură populară: „Cutii de diabet”

Din cuprinsul articolului

O angajată de la McDonald’s a dezvăluit cum se prepară ceaiul cu gheață al lanțului de fast-food – și susține că este mult mai dulce decât ar putea crede majoritatea clienților.

Utilizatorul TikTok @gia2bad susține că le dezvăluie telespectatorilor cum se prepară cu adevărat îndrăgita băutură, lăsându-i uimiți de ceea ce se presupune că au consumat.

În videoclipul devenit viral – care a adunat 1,3 milioane de vizualizări și 101.700 de like-uri începând de luni dimineață – Gia a demascat restaurantele pentru că au pus o pungă întreagă de 1,5 kg de zahăr în ceaiul rece.

„Dacă vă întrebați de ce este ceaiul atât de dulce la McDonald’s”, a scris ea în textul de deasupra videoclipului, care o arată golind o pungă de zahăr White Satin într-o găleată de ceai și amestecând-o.

„Da, folosim o pungă întreagă, uneori 2”, a adăugat ea în dreptul titlului.

Vizitatorii s-au repezit la comentarii pentru a-și exprima șocul.

„Mă uit la asta de ore întregi”, a comentat o persoană.

„Vrei un ceai cu zahăr”, a glumit cineva.

„Sunt pe cale să fac diabet”, a comentat cineva, scrie NyPost.

„Îmi amintesc că am luat o înghițitură și aproape am leșinat”, a adăugat un telespectator. „A fost atât de dulce. Era ca zece cutii de diabet”.

Cu toate acestea, unele persoane din secțiunea de comentarii au afirmat că nu folosesc această metodă la McDonald’s-urile respective, menționând că diferite locații au moduri diferite de a prepara ceaiul rece.

Ghidul dietetic pentru americani recomandă ca zaharurile adăugate să reprezinte mai puțin de 10% din totalul caloriilor zilnice, potrivit US Food and Drug Administration.

De exemplu, o dietă zilnică de 2.000 de calorii ar permite o valoare de 200 de calorii de zaharuri adăugate, sau 50 de grame, pe zi.

Ce spune McDonald’s

Site-ul McDonald’s menționează că un ceai dulce mare are 40 de grame de zahăr, deși angajații sugerează că este mult mai mult decât atât.

The Post a contactat lanțul de restaurante fast-food pentru comentarii.

Între timp, Gia nu este singura angajată de la McDonald’s care a afirmat că se folosesc 1,5 kilograme de zahăr pentru a prepara populara băutură de vară.

Un fost manager al restaurantului Golden Arches a declarat într-un TikTok care a devenit viral în 2022 că, într-adevăr, folosesc atât de mult zahăr pentru ceaiul lor dulce.

„Am fost manager la un McDonald’s. Am lucrat acolo timp de aproximativ trei ani”, a declarat Nicole Weiser, potrivit blogului Eat This, Not That! de pe Yahoo!

Explicând că păstrau ceaiul dulce într-un recipient roșu de 4 galoane, iar ceaiul neîndulcit într-un recipient verde de 4 galoane, ea a adăugat: „Pentru fiecare 4 galoane din ulciorul roșu, ceaiul dulce, era golită o pungă întreagă de 4 kilograme de zahăr”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel