Din cuprinsul articolului
Amestec de cacao și roșcove, pentru diabeticii cu probleme cardiace. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 ajung adesea să dezvolte probleme cardiace, cum ar fi cardiomiopatia diabetică.
Cercetătorii de la Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Consiliul Național de Cercetare din Spania, n.red.) (CSIC) au creat un amestec fără zahăr de cacao și roșcove, care ar putea fi eficient împotriva cardiomiopatiei diabetice, o problemă cardiacă asociată diabetului de tip 2.
Amestec minune pentru diabeticii cu probleme cardiace
Un studiu realizat de membrii CSIC a creat un amestec fără zahăr de cacao și roșcove care ar putea proteja împotriva cardiomiopatiei diabetice. Cacaoa dezvoltată de cercetători are un efect mai mare atunci când este combinată cu metformină, care este cel mai utilizat medicament pentru tratarea pacienților cu diabet zaharat de tip 2.
Aceste efecte au fost testate pe modele animale de diabet zaharat, dar este primul pas către aceste tratamente. să fie create care să includă acțiuni împotriva acestei boli și să aibă grijă de funcția cardiacă.
- Un număr mare de studii științifice au arătat că cacaua are un număr mare de beneficii antioxidante, cardioprotectoare și antiinflamatorii, datorită cantității de polifenoli pe care o conține. Dar problema este ca pentru a le obtine 100% este necesar ca aceasta cacao sa fie pură, cu gust amar.
Acest gust poate face pe mulți să refuze să-l mănânce, motiv pentru care de multe ori aleg să adauge zahăr pentru a reduce acea amărăciune. Cu toate acestea, prin această acțiune profilul lor nutrițional este redus considerabil și devin alimente incompatibile în alimentația persoanelor cu diabet.
Efect cardioprotector mai mare dacă este combinat cu metformină
După cum explică cercetătorii, în testele efectuate pe modele de șobolani cu diabet și obezitate, ei au arătat că suplimentarea cu noul amestec de cacao și roșcove a îmbunătățit nivelul glicemiei, atât în timpul, cât și după mese.
În plus, ei au observat că dacă această cacao cu roșcove ar fi adăugată la tratamentul cu metformină, protecția împotriva complicațiilor cardiace ar putea fi îmbunătățită.
„Compușii bioactivi din dietă, precum polifenolii, au primit o mare atenție în ultimii ani datorită eficacității dovedite în prevenirea bolilor cardiovasculare fără efecte secundare adverse”, explică María Ángeles Martín, membru al Institutului de Știință și Tehnologie Alimentară și Nutriție (ICTAN-CSIC) și Centrul de Cercetare Biomedicală de Rețea pentru Diabet și Boli Metabolice Asociate (CIBERDEM, ISCIII) și autorul principal al studiului.