Consumul regulat de friptură bine-făcută şi de hamburgeri ar putea dubla riscul de cancer de prostată, avertizează experţii americani.
Examinarea obiceiurilor alimentare a peste 1000 de bărbaţi a dus la găsirea unei legături între carnea roşie bine făcută (uscată) şi cea mai gravă formă a cancerului de prostată. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, şi hamburgerii se află printre cele mai periculoase mâncăruri care pot dubla riscul de a dezvolta o formă agresivă a bolii.
Nu consumaţi mai mult de 70 g de carne pe zi
Studii anterioare ce aveau în vedere legătura dintre carnea roşie şi cancerul de prostată au avut rezultate neconcludente. Acest lucru, spun specialiştii, poate fi datorat faptului că nu au fost separate tipul comun de cancer şi forma lui cea mai agresivă şi că nu s-au concentrat asupra gătitului la temperaturi ridicate. Consilierii pe probleme ştiinţifice ai Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie recomandă un consum zilnic de maximum 70 de grame de carne pe zi.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…