Consumul regulat de friptură bine-făcută şi de hamburgeri ar putea dubla riscul de cancer de prostată, avertizează experţii americani.
Examinarea obiceiurilor alimentare a peste 1000 de bărbaţi a dus la găsirea unei legături între carnea roşie bine făcută (uscată) şi cea mai gravă formă a cancerului de prostată. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, şi hamburgerii se află printre cele mai periculoase mâncăruri care pot dubla riscul de a dezvolta o formă agresivă a bolii.
Nu consumaţi mai mult de 70 g de carne pe zi
Studii anterioare ce aveau în vedere legătura dintre carnea roşie şi cancerul de prostată au avut rezultate neconcludente. Acest lucru, spun specialiştii, poate fi datorat faptului că nu au fost separate tipul comun de cancer şi forma lui cea mai agresivă şi că nu s-au concentrat asupra gătitului la temperaturi ridicate. Consilierii pe probleme ştiinţifice ai Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie recomandă un consum zilnic de maximum 70 de grame de carne pe zi.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…