Sari la conținut

Umflăturile la mijlocul degetelor sau la capete ar putea fi simptome timpurii ale acestei boli

osteoartrita
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Osteoartrită: cercetări inovatoare asupra celulelor stem

OSTEOARTRITA este cea mai comună formă de artrită și este cunoscută că provoacă umflături și noduri neobișnuite pe degete. Cum arată?

Osteoartrita afectează cel mai adesea articulațiile mâinilor, genunchilor, șoldurilor, spatelui inferior și gâtului. Când se întâmplă acest lucru, țesuturile care amortizează în mod normal spațiul articular sunt uzate. În timp, o persoană va începe să experimenteze dureri articulare, rigiditate și chiar mărirea vizibilă a articulației.

Simptomele osteoartritei includ sensibilitate articulară, durere crescută și rigiditate atunci când articulația nu a fost mișcată o perioadă de timp și articulațiile care apar puțin mai mari decât de obicei.

O senzație de zgârietură sau crăpare sau sunet în articulații, slăbiciune și pierderea musculară sunt, de asemenea, simptome ale osteoartritei.

Simptomele artritei pot apărea și pe degete.

Osteoartrita poate cauza formarea de umflături pe degete.

Nodurile lui Bouchard se formează în mijlocul degetelor, în timp ce nodurile lui Heberden se formează la capetele degetelor.

Nodurile lui Bouchard sunt măriri osoase ale articulațiilor medii ale degetelor, cunoscute și sub denumirea de articulații interfalangiene proximale (AIP).

Acestea sunt primele articulații imediat deasupra degetelor.

Nodurile lui Heberden sunt mici creșteri osoase care apar pe articulația cea mai apropiată de vârful degetului.

Nodurile lui Bouchard sunt mai puțin frecvente decât ganglionii lui Heberden, care sunt măriri osoase ale articulațiilor interfalangiene distale (DIP) cele mai apropiate de vârful degetelor.

Ele pot provoca durere și mișcare limitată în mâini.

Există o serie de tratamente pentru osteoartrita, inclusiv măsuri de stil de viață, medicamente și terapii de susținere.

Experții recomandă ca exercițiile fizice să fie unul dintre tratamentele cheie pentru pacienții cu osteoartrită, deoarece dezvoltă mușchii și ajută articulațiile să se întărească.

În plus, exercițiile fizice pot ajuta o persoană să piardă în greutate și, prin urmare, să scadă în greutate de pe articulații, astfel încât să fie mai puțină presiune asupra lor.

Un medic de familie sau un medic poate prescrie un regim de exerciții personalizat care va ajuta cel mai bine la tratarea artritei pacientului.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel