Umflarea degetelor, un semnal transmis de corp că este în suferinţă. Ce boli pot fi detectate prin acest simptom-cheie

Umflarea degetelor este considerată normală după un efort fizic intens, o condiţie reversibilă după repaus şi odihnă. Însă, uneori poate fi un indiciu cheie al unor afecţiuni medicale serioase.

De aceea, este recomandat consultul medical atunci când degetele se umflă şi dor fără motiv. În mod normal, umflăturile şi durerile de degete apar în urma lovirii cu obiecte/suprafeţe dure sau, în cazul femeilor, în urma mersului îndelungat pe tocuri.

Ce boli pot fi detectate prin acest simptom-cheie

1. Artrita. Creşterea în dimensiune sau blocarea unuia sau a mai multor degete poate indica instalarea artritei, care provoacă o degenerare distrofică a cartilagiilor.

Această afecţiune este specifică persoanelor obeze şi supraponderale, la cele care au activitate fizică intensă sau la pacienţii cu platfus. Se recomandă consultul medical dacă umflăturile şi durerea apar în special la degetul mare de la picior. Osteoartrita debutează frecvent cu dureri în deget care se remit la repaos.

2. Artroza. Un simptom specific artrozei este apariţia umflăturii degetului în special în zona dimprejurul unghiei. La începutul bolii, perioadele dureroase sunt intermitente, dar cu timpul se cronicizează.

3. Osteoporoza. Boala poate avansa cu pierderea puterii şi masei osoase, provocate de fragilizarea ţesuturilor oasease, ceea ce are ca efect uzmflarea zonelor afectate.

Medicii atrag atenţia că pacienţii cu osteoporoză trebuie să aibă grijă de degete, pentru că mişcările bruşte pot favoriza fracturile.

4. Bursita poate fi diagnosticată şi pe baza umflării degetelor, care se înroşesc. Dacă sunt afectate articulaţiile, spaţiul dintre oase şi muşchi se inflamează şi se umple de lichid.

Pentru confirmarea diagnosticului se recomandă puncţia, dar şi tomografia computerizată sau un examen RMN.

5. Guta poate fi, de asemenea, incriminată pentru apariţia umflăturilor la degete. Această afecţiune medicală este mai des întâlnită la femei. Dacă iniţial boala provoacă doar umflături locale, ulterior se poate ajunge la afectarea ireversibilă a falangelor, durerile devenind cu timpul greu de suportat.

6. Traumatism al gleznei sau coatelor. Degetul mare de la mâini sau de la picioare este cel mai vulnerabil la traumatisme. De exemplu, acesta se poate lovi de mobilă sau de uşă, fiind cel mai afectat atunci când se poartă încălţări prea mici sau strâmte.

7. Specialiştii spun că şi o reacţie alergică poate provoca dureri şi umflături ale degetelor. Aceste simptome pot fi însoţite de mâncărimi şi disconfort local.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: