Din cuprinsul articolului
Cele mai recente date de la OMS arată că ultima mutație Omicron nu-și dorește să omoare gazda. Ultimul raport transmis de Organizația Mondială a Sănătății a fost realizat în perioada 27 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022.
Se pare că sfârșitul pandemiei este aproape. În ciuda valului de infectări cu Omicron, un raport realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că numărul deceselor provocate de boală a scăzut cu 10% în această perioadă.
Săptămâna trecută au fost raportate aproximativ 10 milioane de contagieri. Infectările sunt aproape triple comparativ cu „vârfurile” înregistrate în valurile precedente, însă numărul deceselor a scăzut. Este a patra săptămână consecutivă de scădere, în pofida actualului val virulent de contagieri, relatează Antena 3.
În Europa, s-a înregistrat o creştere de 65% a cazurilor, iar numărul deceselor a scăzut cu 6%.
Amintim faptul că Europa a fost continentul cu cele mai mai multe contagieri înregistrate săptămâna trecută (5,3 milioane) şi cele mai multe decese (22.000), în timp ce în America de Nord au fost raportate 3,2 milioane de cazuri şi 10.000 de decese.
În ritmul actual, Europa, cu 103 milioane de cazuri de la începerea pandemiei, va depăşi America de Nord (104 milioane) cazuri confirmate cu COVID-19.
În Africa, continentul unde a fost detectată pentru prima oară varianta Omicron, numărul cazurilor au crescut cu 7% săptămâna trecută, cel mai mic procent dintre toate regiunile, deşi numărul deceselor a crescut cu aproape 22%.
În restul regiunilor s-a remarcat o scădere a numărului deceselor, inclusiv în sudul Asiei unde decesele s-au redus cu 7%, în pofida unei creşteri cu 78% a noilor contagieri cu COVID-19.
În acest context, OMS asigură că vaccinurile anti-COVID „funcţionează împotriva tuturor variantelor”.
Serurile „continuă să fie eficiente pentru a evita forme grave ale bolii şi a reduce numărul deceselor”, a declarat experta OMS la o conferinţă de presă.
Experta a reamintit în acest sens necesitatea menţinerii distanţării fizice faţă de alte persoane, evitarea aglomerărilor în spaţii prost ventilate şi a insistat cu privire la purtarea măştilor sanitare conforme şi în mod „adecvat”.
„Purtarea măştilor sub nas sau în dreptul bărbiei este inutilă şi oferă un sentiment fals de siguranţă”, a avertizat Van Kerkhove, care a cerut să se facă eforturi pentru ca cei testaţi pozitiv cu COVID-19 să fie izolaţi pentru a nu transmite virusul şi să fie verificaţi contacţii lor.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…