Categories: Ştiri sănătate

Ultimele pregătiri pentru începerea anului școlar. Cum îți protejezi copilul, în contextul pandemic actual?

Tinerii și copiii sunt mult mai afectați de varianta Delta, spre deosebire de valurile precedente, unde dominante au fost alte tulpini ale coronavirusului. Tulpina indiană, însă, este cunoscută pentru capacitatea sa de a se transmite mult mai repede și de a crește numprul spitalizărilor.

Au fost anunțate 2.226 de noi îmbolnăviri și 39 de decese în ultimele 24 de ore. 523 de persoane sunt internate la ATI, dintre acestea opt sunt copii.

Medicii subliniază faptul că tinerii sunt și ei, într-o măsură mult mai mare, afectați de valul 4. Astfel, autoritățile recmandă anumite măsuri pentru a limita răspândirea virusului în noul an școlar.

Cum îți protejezi copilul?

Beatrice Mahler, manager al Institutului „Marius Nasta” din Capitală, explică ce măsuri ar trebui să avem pentru a limita răspândirea virusului în instituțiile de învățământ.

„Regula de protecție trebuie să o avem cu toții, cu atât mai mult cu cât vom folosi mijloacele de transport în comun. Este obligatoriu să folosim mască de protecție în mijloacele de transport în comun, este obligatoriu în fața școlilor să purtăm mască, unde copiii sunt așteptați de familiile lor.

Este obligatoriu să facem aceste gesturi chiar dacă sunt extrem de dificile, dar gesturile minime pentru a îi proteja până la urmă pe copiii noștri. La școală lucrurile sunt într-un mediu controlat. Profesorii atâta timp cât ştiu ce au de făcut și cu siguranță știu, vor impune şi vor avea o conduită care să ducă la respectarea acestor reguli, însă nu cred că problema se pune în clasă, problema se pune până în clasă, ce facem cu copilul și aici este responsabilitatea noastră ca părinte”, susține Beatrice Mahler, potrivit RADOR.

Multe instituții nu sunt pregătite pentru începerea noului an școlar

Mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar, iar autorităţile locale fac ultimele pregătiri pentru acest eveniment. Multe şcoli au fost modernizate, însă, din cauza depopulării în mediul rural, unele au fost închise, iar altele au rămas cu foarte puţini elevi.

În județul Botoșani, spre exemplu, încă mai sunt școli cu toalete în curte, fără apă, canalizare și condiții normale de igienă și educație. Din acest motiv, 10% dintre unitățile de învățământ nu au obținut autorizație sanitară de funcționare. Şapte școli și grădinițe sunt în șantier și astăzi.

În multe localități, însă, comisiile de control au descoperit nereguli care pot afecta siguranța copiilor. Zeci de primării au renunţat să mai investească în școli din cauza numărului tot mai mic de elevi. Acesta este și motivul pentru care autoritățile iau în calcul regândirea rețelei școlare, astfel încât elevii din satele mici care învață în clase simultane să fie aduşi la școli de centru. Pentru transport, însă, este nevoie de drumuri bune, dar și de microbuze noi.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

3 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

4 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

5 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: