Categories: Stil de viaţă

Uleiul ieftin care scade colesterolul și e mult mai sănătos pentru gătit

Datorită costului său scăzut, mulți oameni aleg să folosească uleiul de floarea-soarelui pentru a-și pregăti mesele. Cu toate acestea, uleiul de floarea-soarelui conține cantități mari de omega-6 care, în cazul unui consum excesiv, poate crește inflamațiile din organism și riscul de boli cronice, a explicat Oleo Palma.

Mulți cetățenii optează de obicei pentru uleiul de măsline pentru a-și pregăti rețetele, însă prețul acestuia a crescut enorm în ultimul an, potrivit ultimului raport FACUA, iar accesul familiilor la acest „aur lichid” devine din ce în ce mai dificil.

Astfel, un studiu realizat de Institutul de Știința și Tehnologia Alimentelor și Nutriție (ICTAN) a scos la iveală o alternativă economică și sănătoasă care, datorită proprietăților sale, oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Alternativa mai sănătoasă și mai ieftină la uleiul de măsline

Alternativa ieftină și sănătoasă la uleiul de măsline este uleiul din sâmburi de măsline, care, datorită gustului și aromei sale rafinate, poate fi încorporat la fiecare masă.

Este un produs obținut din sâmburii de măsline și din pielițele de măsline care sunt separate în timpul producției de ulei de măsline. Datorită rezistenței sale la temperaturi ridicate, poate fi folosit pentru prăjire fără a altera gustul alimentelor.

Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei

Beneficiile consumului său

Studiul realizat de ICTAN din cadrul Consiliului Național de Cercetare din Spania (CSIC) a arătat că persoanele care consumă în mod regulat acest ulei de boia au mai puține șanse de a dezvolta diabet sau obezitate.

În plus, printre componentele sale se numără acidul oleic (acid gras mononesaturat din seria omega-9), considerat benefic pentru prevenirea problemelor hepatice și cardiovasculare.

Pe de altă parte, raportul împărtășit de revista de sănătate și wellness Web Consultas a explicat că acest lucru se datorează faptului că ajută la reducerea colesterolului și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Studiul ICTAN s-a bazat pe două studii clinice de intervenție nutrițională la care au participat 132 de voluntari sănătoși și persoane cu risc de hipercolesterolemie, iar rezultatele au fost publicate în European Journal of Nutrition.

Recent Posts

Cele mai periculoase zodii din horoscop. De cine trebuie să te ferești!

Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…

9 minute ago

Adio Prințul Harry: noul său gest șochează Familia Regală

Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…

29 de minute ago

Miros neplăcut al corpului: 10 motive care nu sunt legate de transpirație

Mirosul corporal începe, de obicei, cu transpirația, în special în zona axilei și a inghinală,…

50 de minute ago

Halucinant! Durerea de spate poate indica uneori o boală gravă. Primele semne care îți arată că trebuie să mergi urgent la medic

Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…

o oră ago

ZODIA care își va schimba radical viața. Astrolog: Norocul este de partea lor

ZODIA care își va schimba radical viața. Nativii dintr-o anumită zodie avea parte de transformări…

o oră ago

10 ani de la apariţia produselor fără fum, alternative mai puțin nocive decât fumatul

Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…

2 ore ago

Citeste si: