Categories: Stil de viaţă

Uleiul ieftin care scade colesterolul și e mult mai sănătos pentru gătit

Datorită costului său scăzut, mulți oameni aleg să folosească uleiul de floarea-soarelui pentru a-și pregăti mesele. Cu toate acestea, uleiul de floarea-soarelui conține cantități mari de omega-6 care, în cazul unui consum excesiv, poate crește inflamațiile din organism și riscul de boli cronice, a explicat Oleo Palma.

Mulți cetățenii optează de obicei pentru uleiul de măsline pentru a-și pregăti rețetele, însă prețul acestuia a crescut enorm în ultimul an, potrivit ultimului raport FACUA, iar accesul familiilor la acest „aur lichid” devine din ce în ce mai dificil.

Astfel, un studiu realizat de Institutul de Știința și Tehnologia Alimentelor și Nutriție (ICTAN) a scos la iveală o alternativă economică și sănătoasă care, datorită proprietăților sale, oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Alternativa mai sănătoasă și mai ieftină la uleiul de măsline

Alternativa ieftină și sănătoasă la uleiul de măsline este uleiul din sâmburi de măsline, care, datorită gustului și aromei sale rafinate, poate fi încorporat la fiecare masă.

Este un produs obținut din sâmburii de măsline și din pielițele de măsline care sunt separate în timpul producției de ulei de măsline. Datorită rezistenței sale la temperaturi ridicate, poate fi folosit pentru prăjire fără a altera gustul alimentelor.

Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei

Beneficiile consumului său

Studiul realizat de ICTAN din cadrul Consiliului Național de Cercetare din Spania (CSIC) a arătat că persoanele care consumă în mod regulat acest ulei de boia au mai puține șanse de a dezvolta diabet sau obezitate.

În plus, printre componentele sale se numără acidul oleic (acid gras mononesaturat din seria omega-9), considerat benefic pentru prevenirea problemelor hepatice și cardiovasculare.

Pe de altă parte, raportul împărtășit de revista de sănătate și wellness Web Consultas a explicat că acest lucru se datorează faptului că ajută la reducerea colesterolului și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Studiul ICTAN s-a bazat pe două studii clinice de intervenție nutrițională la care au participat 132 de voluntari sănătoși și persoane cu risc de hipercolesterolemie, iar rezultatele au fost publicate în European Journal of Nutrition.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

5 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

25 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

46 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: