Uleiul care te ajută să slăbești. Scade colesterolul și previne bolile de inimă

Uleiul de in este un produs natural care se obține prin presarea la rece a semințelor de in. Este un ulei bogat în antioxidanți și alți compuși care au proprietăți antibacteriene, antiparazitare, antivirale și antitumorale. În plus, uleiul din semințe de in conține acizi Omega 3 dar și Omega 9.

Semințele de in sunt bogate în zinc, fier, vitamina E, caroten, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, mangan, cupru, crom, cobalt dar și vitamina B. Totodată, semințele de in sunt o sursă excelentă de fibre. Specialiștii spun că mucilagul conținut contribuie la stabilizarea nivelului de glicemie din sânge. Mai mult, acest fapt în recomandă drept un laxativ natural foarte eficient.

Printre beneficiile acestuia se regăsesc: îmbunătățirea digestiei, poate reduce grăsimile din sânge, este un real antiinflamator, și protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Iată de ce este benefic pentru sănătatea uleiul din semințe de in:

  • Sunt studii care susțin că acest ulei ar putea să prevină inclusiv cancerul mamar. De asemenea, cercetătorii spun că acest ulei ar putea să prevină și cancerul de piele dar și cancerul de colon. Astfel, având un conținut ridicat de acid alfa-linoleic (ALA), uleiul de in ar putea să oprească apariţia cancerului şi mai ales să încetinească dezvoltarea celulelor deja afectate, arată unele cercetări.
  • Uleiul din semințe de in este un aliat de nădejde atunci când vrei să slăbești, fiind chiar studii care susțin eficiența lui în lupta cu kilogramele.
  • Ameliorează tranzitul intestinal atunci când acesta oscilează între diaree și constipație.
  • Bun în cazul eczemelor. Mai exact, fiind bogat în acizi grași care au și proprietatea de a îmbunătății elasticitatea pielii dar și să amelioreze eczemele.
  • Contribuie la menținerea sănătății inimii. Sunt studii care spun că acesta este bogat în acid alfa linoleic care poate preveni bolile cardiovasculare.
  • Menține sănătatea pielii. Mai exact, semințele de in au în compoziția sa silicon care la rândul său contribuie la producția de colagen. La rândul său colagenul este responsabil pentru sănătatea pielii, încetinește procesul de îmbătrânire, vitalizează firul de păr și întărește unghiile.
  • Îmbunătățește sănătatea oaselor. Este un ulei eficient în reducerea riscului de osteoporoză. În plus contribuie la regenerarea osoasă.
  • Scade nivelul colesterolului rău – LDL. Uleiul de in poate să regleze tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului, reglează pulsul, ajută la coagularea sângelui.
  • Ţine episoadele de astm sub control. Acestă calitate a lui este explicat prin faptul că este bogat în acid alfa-linoleic. Astfel, uleiul de in poate să reducă inflamaţiile de la nivelul sistemului respirator, îmbunătăţind calitatea vieţii pentru persoanele ce suferă de astm sau alergii.

De ce este bun pentru sănătatea pielii:

  • Uleiul de in este asemenea unui balsam pentru piele. Acizii grași ajută la sănătatea pielii, iar vitamina B contribuie la menținerea elasticității pielii. De asemenea, uleiul te scapă de acnee, eczeme și este un aliat în lupta cu celulita.
  • Revitalizează pielea scalpului. Mai mult, acest ulei conferă părului o hidratare optimă, îl face mai rezistent, previne căderea părului.

Când nu trebuie să iei ulei de in:

Cel mai bine este să îl iei după ce vorbești cu medicul tău care îți cunoaște istoricul medical. De exemplu, specialiștii spun că persoanele cu diabet zaharat, cele care iau medicamente pentru subțierea sângelui sau cei care iau în general anumite medicamente pentru afecțiuni cronice să nu consume ulei de in fără acordul medicului.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: