Pe bună dreptate întreaga breaslă a cercetătorilor îl numește super-aliment. Uleiul produs din pulpa cocosului și-a dovedit de-al lungul timpului proprietățile miraculoase: are acțiune antivirală, antifungică și antibacteriană, reglează nivelul colesterolului și sporește energia.
Cireașa de pe tort o aduce un studiu brazilian, în urma căruia s-a constatat că 30 de mililitri de ulei de cocos pe zi pot reduce dramatic circumferința taliei, “topind” grăsimea abdominală. Această descoperire este o dovadă în plus a faptului că grăsimile saturate sunt extrem de benefice în procesul de slăbire.
Cele 40 de femei participante la studiu au obținut rezultate uimitoare în ciuda faptului că nu și-au modificat cu nimic dieta obișnuită și singurul exercițiu fizic desfășurat a fost plimbarea zilnică de 50 de minute. După 12 săptămâni în care au consumat 30 de miligrame de ulei de cocos pe zi, nu doar că s-au ales cu o talie mai subțire, dar analizele au indicat că și creșterea colesterolului bun din organism.
Nutriționiștii spun că cel mai bun ulei de cocos este cel organic, neprocesat.