Prin procesarea uleiului de cocos este produsă un tip de grăsime denumită acid caprilic, pe care organismul îl transformă în substanțe denumite corpuri cetonice.
Corpurile cetonice au rolul de a furniza hrana și energia necesară creierului când nivelul glucozei din sânge este scăzut, cum este cazul pacienților cu Alzheimer.
Când nivelul glucozei din sânge este scăzut, creierul descompune grăsimi pentru a genera corpuri cetonice – ca sursă alternativă de energie. Această energie este indispensabilă pentru supraviețuirea celulelor nervoase și pentru activitatea sinaptică ce stă la baza proceselor de învățare și memorare.
Momentan, cercetătorii de la Universitatea South Florida Health Byrd Alzheimer’s Institute studiază efectele uleiului de cocos asupra unui mic grup de pacineți cu Alzheimer, însă deocadată nu au găsit dovezi care să susțină că uleiul de cocos poate vindeca Alzheimerul.
”E posibil să aibă un efect benefic dar nu suntem singuri încă”, a spus experul Chris Kilham. Există personae care susțin că starea partenerilor lor bolnavi de Alzheimer s-a îmbunătățit după ce au înceeput să ia ulei de cocos, însă nu există dovzi științifice care să susțină această teorie și nu vrem să dăm false speranțe”, a adăugat Kilham.
În present nu există leac pentru Alzheimer, însă există anumite tratamente care îmbunătățesc calitatea vieții bolnavului.
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…