Cânepa este o plantă minune, spun cunoscătorii. Uleiul din seminte de canepa este unicul ulei vegetal care contine raportul ideal 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 6 si 3, vitali pentru sănătate, pe care însă organismul uman nu-i poate produce singur şi trebuie să îi preia din alimentaţie.
Potrivit specialiştilor, persoanele care consumă zilnic între două şi patru capsule sau o lingură de ulei de cânepă vor avea mai puţine probleme cardiovasculare datorită reducerii nivelului de colesterol şi îşi pot trata boli ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.
De asemenea, acest ulei contribuie la dezvoltarea creierului copiilor, la menţinerea echilibrului hormonal, este un antiinflamator, antiartritic şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Seminţele de cânepă conţin acizi graşi, antioxidanţi, vitamine, minerale, fibre şi aminoacizi.
Uleiul din seminte de canepa este unicul ulei vegetal care contine raportul ideal 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 6 & 3
Beneficiile uleiului de canepa pentru piele
Rezultate dovedite stiintific
Potrivit unui studiu realizat in Finlanda in anul 2005, uleiul de canepa este extrem de util in tratarea dermatitei atopice, o afectiune cutanata inflamatorie, care se manifesta printr-o senzatie intensa de mancarime.
Cercetarea condusa de catre cercetatorul J. Callaway si publicata ulterior in „Journal of Dermatological Treatment” (2005) a confirmat banuielile cu privire la beneficiile deosebite pe care uleiul de canepa le aduce pielii, atunci cand este utilizat in mod regulat in ritualul zilnic de ingrijire.
Esantionul a fost format din 20 de subiecti care au folosit zilnic uleiul de canepa, si niciunul dintre ei nu a experimentat efecte negative sau reactii adverse in timpul sau dupa incheierea cercetarii. Participantii la studiu au raportat statistic scaderi semnificative in gradul de uscare al pielii, ameliorarea mancarimii si utilizarea redusa a tratamentului medicamentos dupa folosirea uleiului din seminte de canepa. Explicatia este ca acesta se tranforma intr-o bariera functionala, care mentine umiditatea si limiteaza pierderea de apa, hidratand in acelasi timp pielea.
*Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…