Sari la conținut

Uite câte calorii arzi când faci sport în aer liber: O jumătate de oră de sport pe zi….

sport in aer liber
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mersul pe jos și mersul cu bicicleta, pentru creșterea imunității

Dacă vrei să slăbești mai multe kilograme, ar trebui o oră de sport pe zi. În acest fel vei ajuta organismul să ardă depozitele de grăsime. Pentru menținere, specialiștii recomandă O jumătate de oră de sport pe zi sau de cinci ori pe săptămână.

Câte calorii arzi în 30 de minute

Așadar, Orice formă de mișcare este bună atâta vreme cât o practici regulat. Și dacă ești o persoană care nu prea se împacă de felul ei cu sportul în mod regulat, e bine de știut că mișcarea în aer liber poate fi pe gustul tău, doar că nu știai.

Oricare ar fi situația ta, e bine să subliniem că mișcarea de orice fel înseamnă sănătate și că, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă, avem nevoie să fim activi regulat, pentru a ne păstra flexibilitatea, forța musuclară și independența fizică, pentru a avea o bătrânețe ccu cât mai puține complicații și probleme de sănătate generate de sedentarism.

Forme de mișcare de practicat în aer liber

Iată câteva activități pe care le poți face afară, alături de familie sau de prieteni:

Sport în aer liber
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
  • Alergare
    Dacă preferi să alergi dimineața, cu noaptea în cap, sau seara, când e mai răcoare, trebuie să știi că vei reuși, în numai o jumătate de oră de alergat în ritm normal, fără să te forțezi prea tare, să arzi 259 de calorii. Picioarele îți vor fi puse în mișcare, însă și posteriorul și mușchii abdominali vor avea de câștigat de pe urma alergării.
  • Tenisul este un sport extrem de solicitant, lucrându-ți musculatura picioarelor, a brațelor, a spatelui, a pieptului, dar și a posteriorului. Așadar, dacă vrei să îți sculptezi corpul, acesta poate fi sportul potrivit pentru tine. Jucând tenis într-un ritm mediu, vei arde 206 calorii în 30 de minute, însă dacă accelerezi ritmul, poți arde chiar mai multe.
  • Drumeție pe munte. Mersul pe munte în ritm normal, fără grabă și fără să fie nevoie să te cațeri pe stânci, te va scăpa, într-o jumătate de oră, de 200 de calorii. Picioarele, posteriorul, dar și pieptul sunt zonele cele mai lucrate în timpul acestei activități. Ritmul respirației este extrem de important în timpul drumețiilor pe munte, iar dacă respiri corect vei constata că nici măcar nu obosești, în ciuda distanței parcurse. În plus, aerul curat de munte te ajută să-ți oxigenezi bine plămânii și să ai și un somn mai bun.
  • Volei. În parc, în pădure sau pe plajă, voleiul poate fi practicat oriunde atâta timp cât ai cu cine, ai o minge și ai un spațiu suficient de larg la dispoziție. Jucând volei, îți lucrezi mușchii abdominali, muchii picioarelor, ai umerilor, dar și bustul. În ceea ce privește caloriile, vei scăpa de 272 de calorii într-o jumătate de oră de practicat activ acest sport, potrivit doc.ro.
  • Grădinărit. Este adevărat, grădinăritul nu e un sport, însă te poate scăpa de 136 de calorii într-o jumătate de oră, așa că nu trebuie neglijat, mai ales că oferă și satisfacții de altă natură. În grădină e nevoie de săpături, de mutat obiecte dintr-o parte în alta, de plantat, de curățat sau de cules, deci ai activitate fizică din plin.

Mersul pe bicicletă: Vei arde 204 calorii într-o jumătate de oră

Mersul pe bicicletă este mai mult decât potrivit într-o seară de primăvară sau vară, după o zi obositoare petrecută la serviciu. Această activitate arde 204 calorii într-o jumătate de oră și este vorba despre mersul într-un ritm normal, nu despre mersul rapid. Poți merge foarte bine și singur, dar dacă mai iei cu tine pe cineva pasionat de ciclism s-ar putea ca activitatea să fie una și mai plăcută.

Fotbalul
Dacă ai copii, fotbalul este o activitate de familie pe care o puteți practica împreună în timpul liber. Un avantaj al practicării fotbalului constă în faptul că te ajută să arzi până la 206 calorii în numai 30 de minute. Iar dacă n-ai copii, asta nu înseamnă că nu te poți aduna cu prietenii tăi adulți să jucați împreună.

Înotul
Ce activitate fizică poate fi mai plăcută în timpul zilelor toride de vară decât înotul într-o piscină cu apă rece? Înotul lucrează musculatura brațelor, a pieptului, a spatelui, a umerilor, a picioarelor, dar și a posteriorului. Totodată, înotul arde 250 de calorii în 30 de minute. Profită de acest lucru și înlocuiește exercițiile de la sala de fitness cu o jumătate de oră de înot.

Mersul pe role
O plimbare de 30 de minute pe role te va scăpa de 150 de calorii. Mușchii picioarelor, dar și cei ai posteriorului sunt lucrați de această activitate. Fie că mergi singur, fie că faci această activitate împreună cu o persoană dragă, sănătatea ta și forma fizică vor avea numai de câștigat!

Ce beneficii are mișcarea în aer liber

Îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății emoționale – mișcarea în aer liber poate ajuta la reducerea stresului, anxietății și depresiei și poate să stea de spirit și starea generală de bine.

Îmbunătățirea sănătății fizice – activitățile desfășurate în aer liber, cum ar fi alergarea, mersul pe bicicletă sau activități sportive, pot ajuta la întărirea musculaturii, creșterea rezistenței și creșterea nivelului de energie.

Vitamina D – petrecerea timpului în aer liber poate ajuta organismul să producă mai multă vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar.

Reducerea oboselii și crearea concentrării – activitățile în aer liber pot ajuta la creșterea nivelului de energie, reducerea oboselii și creșterea concentrației și claritatea.

Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară

Creșterea nivelului de seratonă – expunerea la lumină naturală și mișcarea în aer liber pot ajuta la creșterea nivelului de seratonă din creier, ceea ce poate să stea de spirit și să stea generală.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel