Sari la conținut

Uită-te cu atenție la degetele tale: Simptome șocante ale osteoartritei

Uită-te cu atenție la degetele tale: Simptome șocante ale osteoartritei pe mâini.

Osteoartrita poate fi tratată cu ajutorul medicamentelor, terapiei de susținere sau prin modificări ale stilului de viață. Osteoartrita este un tip de artrită care apare atunci când țesuturile flexibile de la capătul oaselor se uzează.

Cel mai adesea, afectează articulațiile spatelui inferior, gâtului, mâinilor, șoldurilor și genunchilor. Când se întâmplă acest lucru, țesuturile care acționează în mod normal ca niște perne sunt uzate. În timp, o persoană începe să experimenteze rigiditate, dureri articulare și mărire vizibilă a acestora.

Artroza mainilor: de ce apare si cum se trateaza, Cum se manifesta artroza la nivelul mainilor? - Tratează artroza articulațiilor degetelor

Uită-te cu atenție la degetele tale. Care sunt simptomele osteoartritei?

Simptomele cheie ale osteoartritei includ:

Pe lângă aceasta, pacienții pot raporta, de asemenea,

Cel mai recent, a fost descoperit un alt simptom al osteoartritei care apare pe degete – formarea de umflături sau noduri Bouchard în mijlocul degetelor sau noduri Heberden la capetele degetelor.

În timp ce primele sunt măriri osoase ale articulațiilor mijlocii ale degetelor cunoscute sub numele de articulații interfalangiene proximale (PIP) – articulațiile imediate deasupra degetelor; acestea din urmă sunt mici excrescențe osoase cele mai apropiate de vârful degetelor.

Boala Bouchard este relativ mai frecventă și acestea două pot limita mișcarea mâinilor și pot declanșa durere.

Care sunt opțiunile de tratament pentru osteoartrita?

Osteoartrita poate fi tratată cu ajutorul medicamentelor, terapiei de susținere sau prin modificări ale stilului de viață. Experții spun că exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru pacienții cu osteoartrită, deoarece ajută la construirea mușchilor și la întărirea articulațiilor.

Exercițiile fizice pot ajuta, de asemenea, o persoană să piardă în greutate, ceea ce reduce și mai mult stresul asupra articulațiilor, punând astfel mai puțină presiune asupra acestora. Medicii pot recomanda un regim special de exerciții pentru a ajuta un pacient cu artrită.

Pentru a diagnostica osteoartrita, medicii pot efectua inițial o serie de teste pentru a exclude posibilitatea apariției poliartritei reumatoide și a gutei, deoarece testele de sânge pot să nu servească bine scopului.

Testele ar putea include controale pentru factorul reumatoid (RF) și anticorpii anti-peptide citrulinate ciclice (CCP) – un factor raportat frecvent la pacienții cu PR. Dacă se suspectează guta, nivelurile crescute de acid uric sunt verificate cu ajutorul lichidului articular.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel