Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

În timp ce structura noastră genetică și stilul de viață, inclusiv lipsa de activitate fizică, au un rol major în creșterea bolilor de inimă, una dintre cele mai importante cauze este prea multă sare în dieta noastră.

Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

Hipertensiunea arterială duce la accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, insuficiență renală, demență și multe alte probleme de sănătate care pot fi fatale pe termen lung.

Ceea ce este înfricoșător este că prea multă sare poate duce chiar la reacții inflamatorii în organism care ar putea intensifica bolile autoimune precum artrita.

Alimentele congelate, procesate, adică pâinea și chiflele, mezelurile, pizza, carnea de pasăre, supa și sandvișurile, sunt cauza principală a supradozei de sare, în ziua de azi. Consumul crescut de fast-food se adaugă la necazurile corpului nostru care necesită sodiu ca mineral esențial pentru viață.

Dacă este consumată într-un mod echilibrat, sarea ajută la netezirea funcționării mușchilor și a impulsurilor nervoase.

Cum se reduce consumul de sare?

Moderația este cheia. Iar cei care consumă sare în cantități mari riscă cu viața. Potrivit experților, doar 11% din aportul nostru de sodiu provine din sarea pe care o adăugăm în timp ce gătim sau mâncăm.

Aproximativ 12% provine în mod natural în alimente. Restul este adăugat ca amplificator al gustului care provoacă probleme.

Există multe moduri prin care se poate reduce ingestia de sare.

1. Când gătiți, evitați să adăugați sare în plus; în schimb, folosiți ierburi și condimente pentru a vă aroma mâncarea

2. Când faceți cumpărături, verificați întotdeauna etichetele nutriționale de pe ambalajul alimentelor pentru a vă ajuta să faceți alegeri mai informate și mai conștiente.

3. Evitați alimentele bogate în sodiu. Acestea pot include alimente fast-food, alimente preambalate, procesate și conserve, cum ar fi slănină, cârnați, salamuri, chipsuri și nuci sărate.

4. Evitați să folosiți cuburi de stoc și sosuri de salată în mâncăruri.

5. Reduceți aportul de pâine.

6. Mîncați fructe și legume proaspete și nuci fără nicio porție de sare.

Recent Posts

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

30 de minute ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

o oră ago

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

o oră ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

2 ore ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

2 ore ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

3 ore ago

Citeste si: