Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

În timp ce structura noastră genetică și stilul de viață, inclusiv lipsa de activitate fizică, au un rol major în creșterea bolilor de inimă, una dintre cele mai importante cauze este prea multă sare în dieta noastră.

Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

Hipertensiunea arterială duce la accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, insuficiență renală, demență și multe alte probleme de sănătate care pot fi fatale pe termen lung.

Ceea ce este înfricoșător este că prea multă sare poate duce chiar la reacții inflamatorii în organism care ar putea intensifica bolile autoimune precum artrita.

Alimentele congelate, procesate, adică pâinea și chiflele, mezelurile, pizza, carnea de pasăre, supa și sandvișurile, sunt cauza principală a supradozei de sare, în ziua de azi. Consumul crescut de fast-food se adaugă la necazurile corpului nostru care necesită sodiu ca mineral esențial pentru viață.

Dacă este consumată într-un mod echilibrat, sarea ajută la netezirea funcționării mușchilor și a impulsurilor nervoase.

Cum se reduce consumul de sare?

Moderația este cheia. Iar cei care consumă sare în cantități mari riscă cu viața. Potrivit experților, doar 11% din aportul nostru de sodiu provine din sarea pe care o adăugăm în timp ce gătim sau mâncăm.

Aproximativ 12% provine în mod natural în alimente. Restul este adăugat ca amplificator al gustului care provoacă probleme.

Există multe moduri prin care se poate reduce ingestia de sare.

1. Când gătiți, evitați să adăugați sare în plus; în schimb, folosiți ierburi și condimente pentru a vă aroma mâncarea

2. Când faceți cumpărături, verificați întotdeauna etichetele nutriționale de pe ambalajul alimentelor pentru a vă ajuta să faceți alegeri mai informate și mai conștiente.

3. Evitați alimentele bogate în sodiu. Acestea pot include alimente fast-food, alimente preambalate, procesate și conserve, cum ar fi slănină, cârnați, salamuri, chipsuri și nuci sărate.

4. Evitați să folosiți cuburi de stoc și sosuri de salată în mâncăruri.

5. Reduceți aportul de pâine.

6. Mîncați fructe și legume proaspete și nuci fără nicio porție de sare.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

9 minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

39 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: