Turmericul este unul dintre cele mai bune condimente din lume și unul dintre cei mai puternici agenți detoxifianți ai organismului. Oamenii îl folosesc de mii de ani, pentru a ameliora durerea. Îmbunătățește memoria și digestia.
Ce este turmericul
Turmericul este o plantă din familia ghimbirului, Zingiberaceae. Este un condiment indian și cel mai apreciat ingredient din curry.
În Ayurveda, turmericul este considerat cel mai puternic detoxifiant al organismului. Conține un antioxidant super puternic, pe nume curcumina, celebru pentru proprietățile vindecătoare.
Care sunt beneficiile turmericului?
Cum folosim turmericul?
Sub formă de pulbere. Ea se poate adăuga în orice aliment, dar cel mai bine merge în ciorbe, tocănițe, mâncăruri, salate, pilaf, spaghete, smoothie-uri. Poate înlocui și sarea, așadar este o variantă delicioasă pentru hipertensivi. În mâncare se pot adăuga 2, 3 lingurițe de pulbere. Într-un pahar cu smoothie o singură linguriță. Gustul este intens și proaspăt, însă culoarea mâncării se va schimba, va căpăta o nuanță portocalie.
Turmericul este folosit, de obicei, în stare proaspătă, însă poate fi și murat, precum ghimbirul. De asemenea, turmericul este un colorant alimentar ideal, fiind utilizat adesea pentru a da culoare lactatelor, chipsurilor și muștarului.
Sub formă de pastile, suplimente.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…