Categories: Stil de viaţă

Turiștii sunt fascinați de litoralul Ardealului. „E mai tare decât la mare”

Litoralul Ardealului. Mulți români au ales să scape de caniculă la Ocna Sibiului, o stațiune renumită pentru lacurile sărate și nămolul său. An de an, numărul turiștilor care vizitează această zonă, situată la doar 17 kilometri de Sibiu și cunoscută drept Litoralul Ardealului, crește constant.

Aici, vizitatorii pot combina plăcutul cu utilul. Stațiunea oferă nu mai puțin de opt lacuri sărate, dintre care două includ și băi de nămol.

Stațiunea a devenit un magnet pentru turiști din întreaga țară datorită beneficiilor sale terapeutice. ” „E mai tare decât la mare, am ce povesti cu toată lumea între două vârste, şi mai tineri, şi mai bătrâni”, a spus o turistă, pentru observatornews. 

Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este de 40 lei, iar copiii cu vârsta peste 10 ani plătesc 20 lei, oferind acces la o oază de relaxare și sănătate în mijlocul naturii.

Tratamentul ideal pentru problemele de circulație

În această fermecătoare stațiune, se găsește apa sărată cu conținut ridicat de minerale, dar și nămolul sapropelic ușor mineralizat și climatul calm al dealurilor. Din cele 14 lacuri, jumătate sunt apreciate pentru efectele lor benefice, fiind folosite mai ales pentru băile reci din sezonul estival. Lacurile cu apă minerală clorosodică hipertonică sunt bogate în substanțe precum clorură de sodiu, săruri de magneziu, calciu, potasiu, brom și iod.

Caracterul helioterm al acestor lacuri se datorează stratificării salinității apei. Sub un strat de apă de aproximativ un metru și jumătate, apa este puțin concentrată și rece, în timp ce stratul de până la doi metri și jumătate beneficiază de temperatură dată de razele directe ale soarelui. Această combinație este extrem de benefică pentru cei cu afecțiuni ale circulației sanguine la nivelul membrelor inferioare. În plus, Ocna Sibiului oferă și apă minerală clorosodică, folosită în băile termale pentru efectele sale terapeutice, mecanice, chimice și biologice.

Pe lângă aceste beneficii naturale, turiștii au ocazia să exploreze punctele de interes ale stațiunii, printre care se numără Lacul fără fund, Lacul Avram Iancu și Lacul Brâncoveanu. Un obiectiv deosebit este biserica-cetate reformată, construită în secolul al XIII-lea. Cu origini ce datează din perioada unei bazilici romane, biserica este realizată din piatră și cărămidă, având ziduri masive, trei nave și șase travee. Începând cu anul 1569, ea a trecut la cultul calvin reformist, abandonând cel romano-catolic.

O altă bijuterie arhitecturală ce merită vizitată este Biserica Brâncoveanu. Acest lăcaș de cult a fost înălțat de Mihai Viteazu în anul 1600, după ce un an mai devreme avusese loc Bătălia de la Selimbar.

Recent Posts

Medic: E timpul să punem murături! Uite ce avantaje au produsele fermentate

Medic: E timpul să punem murături! Cel mai renumit medic nutriționist din România explică tot…

7 ore ago

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 8 – 14 septembrie. Marte aduce provocări pentru unele zodii

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 8 – 14 septembrie. În ediția de sâmbătă a emisiunii…

7 ore ago

Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora și care sunt efectele asupra sănătății

 Ora de iarnă 2024. În noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024, România trece la…

8 ore ago

Tratamentul minune pentru varice, nouă terapie ”epocală”: Bolnava s-a vindecat total

Tratamentul minune pentru varice. Factorii care pot determina apariția sau înrăutățirea varicelor pot fi dereglările…

8 ore ago

Cancerul intestinal este inevitabil dacă bei zilnic această băutură, potrivit cercetătorilor de la Harvard

Cancerul intestinal este inevitabil dacă bei zilnic această băutură. Oamenii de știință americani au descoperit…

9 ore ago

Ce se întâmplă în corpul tău dacă aplici regula 30-30-3: Tot ce trebuie să știți despre ea

Ce se întâmplă în corpul tău dacă aplici regula 30-30-3. Ce beneficii aduce acest tip…

9 ore ago

Citeste si: