Turism balnear cu ștaif, la malul mării

Sanatoriile balneare și de recuperare de la mare au avantajul că beneficiază de aerosoli salini, ape minerale sulfuroase, apa mării, curele cu nămol terapeutic extras din lacul Techirghiol etc. Toți sunt factori naturali care contribuie la însănătoșirea sau recuperarea bolilor reumatice, afecțiunilor ortopedico-traumatice, neurologice, gută, diabet, obezitate, gastrite cronice, infecţii urinare, rinite și bronșite cronice. Turismul balnear nu se adresează numai celor cu probleme medicale, ci și celor care vor pur și simplu să se relaxeze în aerul sărat al mării, indiferent de anotimp.

 Sanatoriul Balnear de Re­cuperare Mangalia funcțio­nează neîntrerupt din 1960. Are clienţi fideli din ţară și din străinătate care vin an de an la odihnă și tratament. Sanatoriul dispune de hotelul Callatis cu o capacitate de 300 locuri, o secţie clinică cu 50 paturi și două baze moderne de tratament, cu o capacitate totală de 1000 de pacienţi pe zi.

CÂT COSTĂ: Asigurații în sistemul de sănătate plătesc 63 lei pentru o zi de tratament. Tariful include cazare, 3 mese în regim de pensiune și tratament, 3 proceduri /zi. Managerul sanatoriului, dr. Laura Condur, spune că stabilimentul primește și pacienţi care vin pe cont propriu, la tratament. Aceștia plătesc 125 lei/zi. Există și oferte pentru 10 zile de tratament, în valoare de 350 lei cu câte 3 proceduri, la alegere. 

PROCEDURI: În acest moment, sanatoriul are peste 200 de „clienți”. Aceștia beneficiază de împachetări cu nămol, băi calde cu apă de mare, apă sulfuroasă, plante, electroterapie, terapie cu câmpuri magnetice.

Se efectuează tratamente ginecologice, irigaţii cu apă sulfuroasă, tampoane vaginale cu nămol, dar și tratamente complementare – acupunctură, infiltraţii.

Tratamente anti-îmbătrânire la Neptun

La Complexul Turistic și Balnear Doina, din centrul staţiunii Neptun, aveau acces la tratament doar „nomenclaturiștii”, însă, după 1990, s-au deschis porţile pentru toţi turiștii. Din hotelul cu 320 de camere, recent modernizat, există acces direct în uriașa bază de tratament.

PROCEDURI: Medicii bal­­neologi și reumatologi efectuează proceduri complexe: hidroterapie (duș masaj, duș subacval, gimnastică în apă, băi de plante, aromoterapie, băi de sulf, băi de nămol), electroterapie, masaj uscat, microsaună și infraroșii, aerosoli, împachetări cu parafină, împachetări calde cu nămol extras din lacul Techirghiol. Mulţi pacienţi vin pentru tratamentele cu produsele Gerovital.

CÂT COSTĂ: Managerul Complexului, Carmen  Coleașă, spune că pentru pacienţii care vin pe cont propriu o zi costă 105 lei/. Tariful include cazarea – 40 lei, mic dejun – 20 lei, tratament cu 3 proceduri/zi, 35 lei și comisionul agenţiei de turism cu care se încheie contract,10 lei. Tarifele de tratament pentru turiștii cu bilete emise de Casa Națională de Pensii sunt cu 30% mai mici decât pentru neasigurați.

 Miracolul de la Techirghiol ține tot anul

Sanatoriul Techirghiol este de departe cel mai renumit stabiliment balnear și de recuperare din ţară. Și asta datorită nămolului miraculos descoperit de legendarul cioban Tekir în apa sărată a ghiolului care îi poartă astăzi numele.

PROCEDURI: Tratamentele constau în împachetări de nămol cald, băi calde cu apă sărată, aerosoli, hidroterapie, efectuate în baze recent modernizate.

CÂT COSTĂ: Sanatoriul are o capacitate de aproape 1.000 de paturi, o secţie de recuperare adulţi și una pentru copii. Vasilică Rusu, managerul sanatoriului, spune că „pacienții asigurați  plătesc un tarif zilnic de 85 lei pentru tratament, 3 mese și cazare în camere din pavilionul B, recent renovate”. După 1 martie, tarifele pentru pacienţii asiguraţi, sunt 120 lei/zi/ persoană, pentru tratament, 3 mese /zi și cazare în camere cu baie proprie și aer conditionat. Pentru pacienţii neasiguraţi, tarifele ajung la 208 lei/zi/persoană în camere cu confort maxim.

 

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

2 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

3 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

4 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: