Din cuprinsul articolului
În contextul pandemic actual, călătoriile în străinătate se vor desfășura în anumite condiții. Majoritatea țărilor au impus Certificatul verde digital, dezvoltat pentru a facilita călătoriile, prevenind totodată riscul răspândirii virusului. Iată care sunt regulile pentru turism 2021 și ce trebuie să știi în această vară dacă vrei să călătorești în străinătate.
Italia, o destinație preferată din Europa, a impus o serie de reguli anti-COVID necesare pentru siguranța oamenilor în contextul pandemic actual. Această țară a fost afectată profund de criza coronavirusului, astfel, autoritățile au implementat o serie de reguli care să faciliteze călătoriile, însă care oferă și protecție sporită. Iată ce trebuie să știi despre regulile din Italia, dacă vrei să călătorești aici.
Plecarea în străinătate sau revenirea în Italia vor necesita o atenție suplimentară în acest an. Înainte de a ajunge în gări sau aeroporturi sau chiar înainte de a rezerva o călătorie, este esențial să verificați ce obligații anti-Covid sunt necesare pentru a putea trece frontierele, chiar dacă este numai pentru tranzit, scrie La Stampa, citat de Rador.
În prezent, lumea este împărțită în cinci zone, pentru fiecare dintre acestea existând reguli diferite care trebuie respectate pentru a călători în siguranță.
Primul pas: Green Pass sau „certificatul verde” (pe hârtie sau digital) necesar pentru mulți să călătorească liber
De la 1 iulie va fi valabil drept „certificat Covid digital al UE” pentru a călători din și spre toate țările Uniunii Europene și ale spațiului Schengen. În curând, va putea fi descărcat prin intermediul aplicațiilor „Imnuni” sau „Io” de către cetățenii italieni. Între timp, Italia (unde în prezent numai Valle d’Aosta rămâne în „zona galbenă”, iar toate celelalte regiuni sunt „zone albe”) a activat din 17 iunie platforma națională pentru obținerea certificatului verde digital, care atestă vaccinarea, vindecarea de la COVID-19 sau rezultatul negativ al testului molecular sau antigen.
Trebuie spus imediat că pentru Bangladesh, Brazilia, India și Sri Lanka, Ministrul Sănătății italian a dispus – în prezent – interzicerea intrării în Italia pentru persoanele care au fost cazate acolo sau care au tranzitat țările în cele 14 zile anterioare revenirii în Peninsulă.
Dacă rămânem foarte aproape de casă, nu sunt prevăzute restricții pentru cei care trec granițele statului San Marino și ale Vaticanului din Italia. Însă, pentru cei care intră în San Marino sau în Vatican din străinătate, este necesar să verifice mai întâi obligațiile de intrare în Italia.
Având în vedere dispozițiile, până în prezent, fără necesitatea de a prezenta o motivație, sunt permise călătoriile către și dinspre Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca (inclusiv Insulele Feroe și Groenlanda), Estonia, Finlanda, Franța (inclusiv Guadelupa, Martinica, Guyana, Reuniunea, Mayotte și excluzând alte teritorii situate în afara continentului european), Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos (cu excepția teritoriilor situate în afara continentului european), Polonia, Portugalia (inclusiv Azore și Madeira), Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv teritoriile de pe continentul african), Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, Andorra, Monaco și Israel.
În ceea ce privește Regatul Unit și Irlanda de Nord (inclusiv Gibraltar, Insula Man, Insulele Canalului și bazele britanice de pe insula Cipru) din 14 mai este considerat un caz aparte: persoanele care s-au cazat sau au tranzitat aici în cele 14 zile anterioare sosirii în Italia trebuie să prezinte un document care să ateste că au fost supuse unui test molecular sau antigen negativ în cele 48 de ore anterioare sosirii în Italia.
Indiferent de rezultatul testului, trebuie să fie supuse în continuare supravegherii sanitare și izolării la domiciliu timp de 5 zile, informând departamentul de prevenire de la ASL din zona lor: la sfârșitul acestei perioade vor trebui să facă, în cele din urmă, un nou test molecular sau antigen. Copiii cu vârsta sub 6 ani nu sunt obligați să se supună testului, dar vor trebui să rămână oricum în izolare.
Până cel puțin pe 30 iulie (și dacă situația rămâne neschimbată), dacă în cele 14 zile dinaintea sosirii în Italia ați stat sau ați trecut prin Australia, Noua Zeelandă, Republica Coreea, Rwanda, Singapore, Thailanda este obligatoriu să completați formularul de localizare online (Digital Passenger Locator Form – dPLF), să aveți un certificat care să ateste rezultatul negativ la unui test molecular sau antigen efectuat în cele 72 de ore precedente călătoriei, să informați autoritatea locală de sănătate (ASL) cu privire la intrarea în Italia, să rămâneți în izolare și supraveghere timp de 10 zile. De la aeroport puteți ajunge acasă exclusiv cu un mijloc de transport privat. După zece zile de carantină este obligatorie efectuarea unui alt test.
Persoanele care vin din Canada, Japonia sau Statele Unite și care dețin un certificat verde valid pot intra în Italia fără obligația de testare și izolare: însă, trebuie să completeze formularul digital de localizare a pasagerilor și să comunice propria prezență la autorității locale de sănătate (ASL) competente în propriul teritoriu.
În toate țările din restul lumii, care nu sunt enumerate mai sus, intrările și ieșirile sunt permise numai din motive de muncă, sănătate, studiu sau urgență absolută sau pentru a reveni acasă. Prin urmare, este interzisă intrarea și ieșirea pentru turism.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…