Categories: Ştiri sănătate

Tumorile pot fi monitorizate încă din momentul formării! O nouă tehnologie imagistică poate face asta

Tumorile vor putea fi monitorizate încă din faza de formare, ajutând enorm, în acest fel, depistarea timpurie a cancerului, boala care se vindecă rapid dacă este identificată în stadii cât mai mici.

Nouă tehnologie dezvoltată în domeniul imagisticii medicale este realizată sub forma unei sonde chimice și poate fotografia şi monitoriza felul în care se formează tumorile.

Diagnosticarea timpurie şi tratarea pacienţilor cu cancer ar putea fi stimulate considerabil de noul instrument, ce a fost creat de cercetătorii de la Universitatea Edinburgh pentru a detecta celulele-cheie implicate în această maladie.

Noul tip de sondă chimică poate să îi ajute pe medici să monitorizeze progresia tumorilor şi felul în care celulele imunitare pot avea o influenţă pozitivă sau negativă în evoluţia bolii.

Takanori Kitamura, cercetător la MRC Centre for Reproductive Health din cadrul acestei universităţi, a explicat: „Această tehnologie ne permite să vedem felul în care un tip specific de celule imunitare afectează modul în care cresc tumorile. Această descoperire va fi importantă pentru îmbunătăţirea diagnosticării pacienţilor”, informează Press Association citată de Agerpres.

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au mai spus că viitoarele versiuni ale dispozitivului creat de ei vor deschide calea către monitorizarea micilor modificări de ordin chimic ce apar în interiorul ţesuturilor organismului uman.

De asemenea, noua tehnologie ar putea fi utilizată de medici pentru a monitoriza felul în care pacienţii răspund la tratamentele oncologice.

Marc Vendrell, cercetător la Centre for Inflammation Research, organism aflat în cadrul aceleiaşi universităţi, a adăugat: „Este o descoperire importantă pentru capacitatea noastră de a studia rolul pe care celulele imunitare îl joacă în evoluţia tumorilor. Sperăm că noua tehnologie va accelera apariţia unor terapii mai bune pentru a opri dezvoltarea metastazelor”.

Studiul, publicat în revista Angewandte Chemie, a fost finanţat de Comisia Europeană, Medical Research Council şi Wellcome Trust.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: