Categories: Ştiri sănătate

Tumoră de 10 kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Județean Arad. Simptomele care au trimis-o pe pacientă la spital

O echipă medicală de la Spitalul Judeţean Arad a extirpat de la o pacientă de 50 de ani o formaţiune tumorală uterină de aproape 10 kilograme. Intervenţia a durat peste 3 ore.

Tumoră uterină de 10 kg operată cu succes

”O echipă medicală formată din medici de chirurgie şi de anestezie a intervenit chirurgical pentru a extirpa o formaţiune tumorală uterină, în greutate de 9,5 kg de la o pacientă în vârstă de 50 de ani. Intervenţia a durat mai bine de trei ore şi a presupus îndepărtarea formaţiunii tumorale şi efectuarea de histerectomie totală. Acum pacienta este conştientă, în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Secţia Clinică Chirurgie Generală I”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

Ce sunt tumorile de corp uterin?

Sursă foto: Getty Images

Tumorile de corp uterin sunt formațiuni maligne sau benigne apărute la nivelul uterului, în urma creșterii anormale a țesutului. Aceste tumori apar de cele mai multe ori după menopauză și sunt mai frecvente la femeile care suferă de hipertensiune arterială, diabet zaharat sau obezitate.

Indiferent de caracterul tumorii, cel mai întâlnit simptom în cazul unei tumori de corp uterin este sângerarea vaginală apărută între menstruații sau după menopauză, numită și metroragie. Pentru că o formațiune tumorală uterină poate fi benignă sau malignă, este extrem de important ca diagnosticul să fie pus cu certitudine, astfel încât medicul să poată recomanda tratamentul potrivit.

Semne și simptome ale tumorilor de corp uterin

Cele mai multe femei cu tumori uterine nu au manifestări clinice o bună perioadă de timp. Semnele și simptomele, atunci când apar, pot fi extrem de variate, în funcție de dimensiunea, localizarea tumorilor în uter și de apropierea de organele pelvine.

Cele mai frecvente semne și simptome sunt:

  • Sângerare vaginală anormală – tumorile pot provoca menstruații mai abundente, mai dureroase, sau care durează mai mult decât în mod normal sau sângerare apărută între menstruații sau după menopauză.
  • Presiune și durere pelvină.
  • Presiune asupra vezicii urinare, cu urinare frecventă.
  • Dispareunie – durere în timpul contactului sexual.
  • Infertilitate, avort spontan sau travaliu prematur.
  • Presiune pe rect, cu durere în timpul defecării sau constipație.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

19 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

38 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

59 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: