Sari la conținut

Tulpina indiană a coronavirusului, depistată în cel puțin 7 țări din Europa

Specialiștii consideră că tulpina indiană a coronavirusului este responsabilă pentru colapsul sanitar cu care India se confruntă în acest moment. Se pare că tulpina a fost depistată în 17 țări, la nivel mondial, inclusiv în cel puțin 7 țări din Europa.

Potrivit datelor obținute de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), varianta B.1.617, cunoscută drept tulpina indiană a coronavirusului, a fost depistată în 7 țări europene, scrie Euronews.

Acestea sunt Belgia, Germania, Irlanda, Olanda, Elveția, Guadelupa (departament al Franței) și Marea Britanie. Dintre acestea, Marea Britanie a înregistrat cele mai numeroase cazuri, aproximativ 132. Spre deosebire de Marea Britanie, restul țărilor au înregistrat mai puțin de 10 cazuri, individual.

În actualizarea săptămânală, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că cel puțin 17 țări, la nivel mondial, au depistat infectări cu varianta indiană a coronavirusului. Majoritatea sunt raportate de India, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Singapore.

Tulpina indiană a coronavirusului prezintă diferite mutații

Varianta indiană, B.1.617, are multiple mutații, fiind diferențiată de variantele întâlnite. O mutație anume, numită L452R, a fost asociată cu o contagiozitate crescută și rezistență redusă în fața tratamentelor, inclusiv a vaccinului, notează Organizația Mondială a Sănătății.

Ceo-ul laboratorului BioNTech a declarat că este încrezător în vaccinul anti-COVID dezvoltat în colaborare cu Pfizer, fiind eficient împotriva tulpinii din India.

Ugur Sahin a susținut, în cadrul unei conferințe de presă online, că au început studii pentru a determina eficiența vaccinului împotriva variantei. Cu toate acestea, el adaugă că „varianta indiană prezintă mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora vaccinul nostru este eficient, ceea ce ne face să fim încrezători”.

India se confruntă cu o situație fără precedent

Miercuri, India a raportat 200,000 de decese, de la începutul pandemiei, dintre care 3.000 au fost înregistrate numai în ultimele 24 de ore, un record național. De la începutul lunii martie, India a raportat 44,000 de decese.

Pentru a 7-a zi, consecutiv, India a raportat peste 300,000 de cazuri noi de infectare.

Situația tragică a fost agravată de lipsa echipamentelor și tratamentelor medicale, motiv pentru care multiple țări au oferit ajutorul, pregătind livrări de urgență către India.

Primul transport de acest fel a ajuns în India, oferit de Marea Britanie, marți. Acesta conține ventilatoare și concentratoare de oxigen, atât de necesare pentru sistemul sanitar suprasolicitat. Franța a trimis prima încărcătură, în timp ce Uniunea Europeană și Statele Unite și-au anunțat, de asemenea, sprijinul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel