Categories: Ştiri sănătate

Tudor Ciuhodaru, despre utilitatea pașaportului COVID: „ Am votat împotriva acestui pașaport. Să știți că vaccinații pot încă transmite virusul ”

În timp ce autoritățile au implementat deja un certificat digital european care să faciliteze călătoriile în interiorul U.E., anumite persoane sunt sceptice în privința utilității pașaportului COVID. Cu atât mai mult, anumiți experți în sănătate precizează că vaccinul are rolul de a proteja de forme grave, nu de infectarea propriu-zisă cu virusul.

Tudor Ciuhodaru, renumit medic și eurodeputat, explică de ce a votat împotriva acestui document, în ciuda beneficiilor expuse de autorități. Pașaportul COVID desparte, în acest moment, lumea în două tabere.

Tudor Ciuhodaru, despre utilitatea pașaportului COVID

„Eu vă reamintesc că am votat împotriva acestui pașaport, pentru că oricum i-ați spune tot pașaport se cheamă, și nu înțeleg care este filozofia apropo de a facilita călătoriile când România nici nu are acces în Spațiul Schengen.

Iar vă reamintesc că singurul mare drept pe care l-am avut odată cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană a fost dreptul de a circula liber, fără niciun fel de restricții sau cheltuieli suplimentare, doar în baza actului de identitate eliberat de țara mea, România.

Și mai sunt niște lucruri extrem de importante: eu știam că vaccinarea este pentru a preveni o îmbolnăvire, nu pentru a căștiga un drept de a merge undeva sau a intra undeva, pentru că oamenii pot fi nevaccinați, dar sănătoși, sau imunizați în același timp. Includerea lor în categoria „periculoși pentru sănătatea altora” este deja un abuz suficient, fără a mai adăuga alte măsuri aberante despre care se tot vorbește.

Să știți că vaccinații pot încă transmite virusul, iar ultimul care a spus-o a fost chiar profesorul Săndesc din România.

Cei vaccinați se vor bucura de libertate, dar ei pot fi transmițători chiar dacă au anticorpi. Așa că nu văd unde este filozofia din punctul de vedere al măsurilor antiepidemiologice. Iar pe de altă parte, practic, sunt excluși toți pacienții cu forme ușoare de coronavirus, care au anticorpi, domeniu de acum de lungă durată”, declară medicul în cadrul unei emisiuni, potrivit Rador.

 

Recent Posts

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

28 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

58 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

o oră ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

2 ore ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Citeste si: