Din cuprinsul articolului
Medicul Tudor Ciuhodaru a intervenit în scandalul achiziționării de de vaccinuri covid-19, susținând că „România are dat 1 miliard de euro pe astfel de vaccinuri care nu mai corespund normelor”.
Încă de la începutul pandemiei, medicul Tudor Ciuhodaru a spus că s-au luat decizii politice „inepte, ineficiente, care au produs pagube iremediabile”.
Sursă video: BZI
„Sunt medic, medic de urgenţă în Iaşi, România, la Spitalul Clinic de Urgenţă Nicolae Oblu. Am ascultat cu uimire şi revolta declaraţiile reprezentanţilor unor companii farmaceutice, în comisia Covid-19. E oficial, de acum întreg eşafodajul politic, juridic şi economic legat de introducerea paşaportului digital şi achiziţionarea a miliarde de doze de vaccinuri s-a prăbuşit.
De aceea, vă solicit astăzi încă odată, am şi votat împotriva paşaportului verde digital de fiecare dată, să renunţaţi la acest act aberant care nu arăta decât că te-ai vaccinat, în rest poţi transmite boala.
Pe de altă parte, să suspendaţi imediat aceste contracte de miliarde de euro. România are dat 1 miliard de euro pe astfel de vaccinuri care nu mai corespund normelor. Aceste contracte trebuie renegociate. E de importanţă majoră şi sunt convins că mă veţi susţine în acest demers pentru că astfel de erori nu trebuie să se mai repete”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru, în Parlamentul European, potrivit bzi.ro
Parchetul European (EPPO) a confirmat vineri că are „în desfășurare o anchetă privind achiziția de vaccinuri COVID-19 în Uniunea Europeană.”
Comisia Europeană a încheiat până în prezent contracte pentru 4,2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid.
Până pe data de 7 septembrie a acestui an au fost livrate doar 1,7 miliarde de doze.
Modul în care a fost încheiat contractul cu Pfizer-BioNTech și lipsa de transparență a unor detalii care ar fi trebui să fie publice a fost criticată în presa internațională.
Spiegel.de a scris despre acordul UE cu Pfizer și al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.
Regulamentul nr. 1049/2001 al Parlamentului European și cel al Consiliului European, din 30 mai 2001, stabilesc că orice cetățean al UE are acces direct și simplificat la documentele Comisiei, Parlamentului European și Consiliului European, fără ca aceeași transparență să se fi aplicat și la gestionarea documentelor Comisiei pentru aceste contracte.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…