Din cuprinsul articolului
Intestinul nostru are un rol foarte important pentru organism. Acesta este responsabil pentru procesarea alimentelor și, de asemenea, eliminarea resturilor dăunătoare. Din nefericire, stilul de viață nesănătos și alimentația procesată pot avea efecte devastatoare asupra intestinului nostru.
Organismul nostru ne oferă o multitudine de semnale atunci când în organism se acumulează toxine în exces. Adesea, acestea rămân în interiorul corpului deoarece intestinul nostru nu funcționează în mod corespunzător sau este copleșit de stilul nostru de viață și de alimentație.
Echilibrul intestinului poate fi restabilit cu ajutorul unor schimbări alimentare și a obiceiurilor sănătoase. De asemenea, este esențial să știi ce greșeli poți face și ce să eviți pentru a-ți vindeca intestinul.
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ce greșeli trebuie să eviți atunci când încerci să îți vindeci intestinul. Aceste obiceiuri te pot ajuta să îi echilibrezi funcțiile normale și, implicit, să ai o sănătate de fier.
„Hai să recunoaștem, vindecarea intestinului este complicată. Există mulți factori care contribuie la sănătatea intestinului, dar vreau să împărtășesc 3 greșeli frecvente pe care le observ când încerc să preiau controlul asupra sănătății intestinului clienților mei.
Anumite alimente (glutenul) pot duce la un răspuns imun. Grâul nu mai este ceea ce era atunci când sistemul nostru imunitar îl considera prieten, acum nu îl poate recunoaște și reacționează. Prin stimularea continuă a sistemului imunitar promovăm o stare constantă de inflamație, astfel încât limitarea acestor alimente va face o mare diferență.
Multe dintre alimentele ambalate sunt încărcate cu aditivi, conservanți și multe ingrediente cu efecte adverse asupra intestinului nostru
Caragenanul, de exemplu, este cunoscut că provoacă tulburări intestinale, cum ar fi balonare și crampe.
Luăm adesea alimentele de pe raft deoarece pachetul ne spune că este „natural” și „pe bază de plante” etc., dar nu ne luăm timpul necesar pentru a ne asigura că nu există „vinovați” în aceste produse. Consumul de produse curate este o modalitate de a ne asigura că avem grijă de sănătatea intestinului nostru.
Subestimăm cu adevărat puterea gestionării stresului și impactul pe care îl are asupra sănătății intestinului nostru
Stresul afectează formarea bacteriilor din intestin prin deprimarea bacteriilor bune. Altceva de luat în considerare este că și hormonii de stres au capacitatea de a stimula bacteriile oportuniste și patogene să crească. Este atât de important să facem tot ce putem pentru a gestiona stresul într-un mod sănătos pentru a ne asigura că nu ne afectăm sănătatea intestinului”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…