Categories: Știrile zilei

Tu știai care este conținutul de apă din carne și de unde provine?Informații Protecția consumatorului te informează

Tu știai care este conținutul de apă din carne și de unde provine? Protecția consumatorului te informează: „Conținutul de apă al cărnii este un factor determinant al calității acesteia…”, transimite InfoCons.

InfoCons transmite recomandări celor care, cumpără carne:

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Recomandări InfoCons la cumpărarea produselor din carne

„Ați cumpărat o caserolă de carne de pui sau un un mușchi de porc vidat și ați constatat că în pachet se află și destul de multă apă? Știați de unde provine acea cantitate de apă?

Carnea este compusă din apă, mușchi, țesut conjunctiv, grăsime și oase. Procentul de apă din carne variază în funcție de tipul de carne, dieta animalului de la care provine carnea, rasa, specie, pH-ul cărnii și metodele de prelucrare utilizate.

Unele produse din carne sunt ambalate în vid pentru a prelungi timpul de depozitare. Deoarece această modalitate de ambalare este etanș și rezistentă la scurgeri, sucurile din carne se acumulează în ambalaj. În schimb, ambalajul de tip caserolă, folosit de obicei de majoritatea producătorilor, permite eliberarea unei cantități de apă din țesutul cărnii.

Ponderea țesutului muscular reprezintă 60 – 76% din greutatea carcasei, variind în funcție de numeroși factori (specie, rasă, vârstă, sex, stadiul de îngrășare, categoria de mușchi)”.

Țesutul muscular are urmatoarea compoziție chimică

  • apă (63-76%);
  • substanță uscată (24-36%);
  • proteine totale (18-23%);
  • substanțe extractive azotate (1,0-1,7%);
  • substanțe extractive neazotate (0,7-3%);
  • lipide totale (0,5-5,5%);
  • substanțe minerale (0,8-1,8%)

Conținutul de apă al cărnii este un factor determinant al calității

„Conținutul de apă al cărnii este un factor determinant al calității acesteia, afectând textura, aroma și durata de conservare. Măsurarea și controlul precis al conținutului de apă sunt vitale pentru menținerea integrității produsului, asigurarea satisfacției consumatorilor și respectarea reglementărilor din industrie”, potrivit sursei citate.

 

Recent Posts

STUDIU. Românii s-au relaxat, 55% nu mai văd infectarea cu Covid-19 ca pe o amenințare

Studiu despre fricile românilor. O nouă cercetare arată că românii s-au relaxat.  Nu mai văd…

12 minute ago

Ministerul Sănătăţii, anunţ despre forma de organizare a concursului de rezidenţiat. Ce se schimbă?

Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne NEMODIFICATĂ, anunțul a fost făcut public…

42 de minute ago

Incident grav la Parlament. Un bărbat a aruncat cu benzină și a provocat un incendiu / FOTO cu suspectul

Incident grav la Parlament. Un bărbat a aruncat intenționat cu benzină și a provocat un…

o oră ago

Doctor: Acest aliment are mai mult colesterol decât carnea de porc

Este general acceptat faptul că carnea grasă este una dintre principalele surse de colesterol pe…

2 ore ago

Cele trei zodii care cred mereu că știu mai multe decât toată lumea!

În lumea semnelor zodiacale, există trei semne care se disting prin încrederea lor neclintită în…

2 ore ago

7 simptome de anxietate pe care oamenii le confundă cu un atac de cord

Anxietatea și stresul provoacă simptome fizice care îi șochează pe oameni, deoarece aceștia le confundă…

3 ore ago

Citeste si: