Sari la conținut

Tu știai care este conținutul de apă din carne și de unde provine?Informații Protecția consumatorului te informează

carne
Sursa foto: pexel.com
cata apa trebuie sa aiba carnea și de ce

Tu știai care este conținutul de apă din carne și de unde provine? Protecția consumatorului te informează: „Conținutul de apă al cărnii este un factor determinant al calității acesteia…”, transimite InfoCons.

InfoCons transmite recomandări celor care, cumpără carne:

carne
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Recomandări InfoCons la cumpărarea produselor din carne

„Ați cumpărat o caserolă de carne de pui sau un un mușchi de porc vidat și ați constatat că în pachet se află și destul de multă apă? Știați de unde provine acea cantitate de apă?

Carnea este compusă din apă, mușchi, țesut conjunctiv, grăsime și oase. Procentul de apă din carne variază în funcție de tipul de carne, dieta animalului de la care provine carnea, rasa, specie, pH-ul cărnii și metodele de prelucrare utilizate.

Unele produse din carne sunt ambalate în vid pentru a prelungi timpul de depozitare. Deoarece această modalitate de ambalare este etanș și rezistentă la scurgeri, sucurile din carne se acumulează în ambalaj. În schimb, ambalajul de tip caserolă, folosit de obicei de majoritatea producătorilor, permite eliberarea unei cantități de apă din țesutul cărnii.

Ponderea țesutului muscular reprezintă 60 – 76% din greutatea carcasei, variind în funcție de numeroși factori (specie, rasă, vârstă, sex, stadiul de îngrășare, categoria de mușchi)”.

Țesutul muscular are urmatoarea compoziție chimică

  • apă (63-76%);
  • substanță uscată (24-36%);
  • proteine totale (18-23%);
  • substanțe extractive azotate (1,0-1,7%);
  • substanțe extractive neazotate (0,7-3%);
  • lipide totale (0,5-5,5%);
  • substanțe minerale (0,8-1,8%)

Conținutul de apă al cărnii este un factor determinant al calității

„Conținutul de apă al cărnii este un factor determinant al calității acesteia, afectând textura, aroma și durata de conservare. Măsurarea și controlul precis al conținutului de apă sunt vitale pentru menținerea integrității produsului, asigurarea satisfacției consumatorilor și respectarea reglementărilor din industrie”, potrivit sursei citate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel