Din cuprinsul articolului
Când ne bucurăm de soare, poate fi ușor să uităm să bem apă. Dar, având în vedere că meteorologii anunță un val de caniculă, este deosebit de important să rămâneți hidratat.
În afară de problemele obișnuite de sănătate asociate cu căldura, inclusiv insolația, lipsa de lichide poate avea consecințe și mai grave. Potrivit chirurgului venos consultant, profesorul Mark Whiteley, poate duce de fapt la tromboză venoasă profundă din cauza coagulării sângelui. El a spus: „Deshidratarea înseamnă că corpul tău pierde mai multă apă decât consumi.
„Fără suficientă apă, corpul tău nu poate funcționa corect și poți să te simți rău”.
Fondatorul Clinicii Whiteley, specializată în vene, a explicat: „Deshidratarea afectează constituenții sângelui, făcând sângele mai gros și mai „lipicios”. Sângele curge mai lent în vene decât în artere”.
Prin urmare, deshidratarea poate crește șansele de a dezvolta un cheag de sânge în vene. Un cheag de sânge în vene se numește „tromboză”.
Cea mai cunoscută dintre acestea este tromboza venoasă profundă (TVP). Dacă nu este tratată, TVP poate fi „periculoasă”.
NHS spune: „Cheagurile de sânge din vene se pot desprinde, pot călători prin fluxul sanguin și se pot bloca în plămâni. Aceasta se numește embolie pulmonară”.
O embolie pulmonară poate pune viața în pericol și necesită tratament imediat.
Profesorul Whitely a sfătuit: „Pentru a evita deshidratarea, este important să bei multe lichide (inclusiv apă, dovlecei diluați, ceaiuri din plante și suc de fructe) în fiecare zi, mai ales dacă aveți alți factori de risc pentru cheaguri de sânge.
Ceaiul și cafeaua au cofeină, ceea ce de fapt te face să pierzi apă.
De aceea, acestea și alcoolul pot înrăutăți deshidratarea”.
Pe vreme mai caldă, este important să creșteți aportul de apă pentru a ține cont de lichidele pierdute atunci când transpirați mai mult.”
De asemenea, este recomandat să evitați consumul excesiv de cofeină sau alcool și să rămâneți la umbră cât mai mult posibil și să evitați căldura directă, mai ales în cea mai caldă parte a zilei.
Și dacă aveți dificultăți de respirație și/sau dureri în piept pe lângă aceste simptome, vi se recomandă să sunați la 112.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…