Dacă alegem muntele sau marea ca destinație de concediu și îi luăm pe cei mici cu noi, este indicat să avem asupra noastră o trusă de urgență.
De regulă, trusa este recomandat să conțină antiinflamatoare nesteroide, antitermice, antialergice, loțiunile și cremele pentru tratarea arsurilor solare, produse împotriva înțepăturilor de insecte, apă oxigenată, leucoplastul și compresele și pansamente sterile.
Despre tot ceea ce este bine să conțină trusa de vacanță, atât medicamente alopate cât și cele homeopatice sau chiar gemoderivate, a povestit pentru Doctorul Zilei, dr. Stan Gabriel, medic specialist medicină de familie, medic specialist ozonoterapie, competență în gemoterapie și homeopatie.
Ce trebuie să conțină trusa medicală, în concediu:
Este esențial să știm care este specificul zonei unde ne vom petrece zilele de concediu, ca să știm ce anume trebuie să includem în trusă.
Iată ce este bine să avem la noi atunci când ne dorim ca cei mici să fie sănătoși în vacanță:
“Antitermice: nurofen, paracetamol – daca unul din membrii familiei face febra. Este important, mai ales dacă copii sunt mici să avem antitermice și sub formă de supozitoare. De asemenea, nu trebuie uitat acasă termometrul pentru măsurarea exactă a febrei. Potrivit OMS, cea mai exactă măsurătoare se face intrarectal, recomandat să se intervină cu antitermice doar când temperatura intrarectală depășește 37,7 C. Avem nevoie și de antialgice. Acestea sunt utilizate în cazurile unor episoade alergice sau de urticarie. Cei care sunt alergici și fac alergii severe, e recomandat să aibă în trusă și stiloul auto-injector cu adrenalină, dacă acesta a fost prescris de medicul alergolog”, ne-a spus medicul specialist Stan Gabriel.
Ce altceva mai trebuie să avem pe listă, potrivit doctorului:
„În caz de lovituri, contuzii ușoare – pentru a împiedica apariția hematoamelor putem folosi geluri care conțin arnică – Arnigel sau remedii homeopate, cum ar fi Arnica în concentrație CH5 sau CH7, 5 granule sublingual, chiar și din oră în oră. Se pot da și copiilor mici, se dizolvă în puțină apă și se bea din oră în oră. Pentru dureri articulare reumatice, se folosesc geluri cum ar fi Arnigel sau medicamente antiinflamatoare nesteroidiene”, a mai specificat specialistul Gabriel Stan.
De asemenea, dacă alegeți marea, trebuie să aveți o cremă de protecție solară, care să aibă factor de protecție ridicat (+50). Crema se aplică cu cel puțin 30 minute înainte de expunere și, de asemenea, după fiecare baie în apa mării sau într-un bazin, chiar dacă multe dintre creme au specificat faptul că sunt rezistente la apă.
“Pentru a va proteja ochii de lumina puternică a soarelui, indiferent de anotimp, este recomandată purtarea ochelarilor de soare. Alege o firmă serioasă ai cărei ochelari să aibă cât mai multe straturi protectoare în compoziția lentilei”, a punctat medicul.
Pentru situații speciale:
“Este recomandat să ai cu tine, mai ales dacă pleci din țară, rețetele sau scrisorile medicale în care se menționează că ai nevoie de aceste medicamente și pentru cât timp. La fel, este nevoie de recomandare de la medicul de familie sau medicul de altă specialitate, dacă urmezi un tratament injectabil. De asemenea, este indicat ca orice fel de tratament, medicamentos sau injectabil să fie transportat în cutiile lor originale”, a spus doctorul.
Pleci într-o țară exotică? Iată ce spune medicul să ai la tine:
Dacă vacanța planificată se va desfășura într-o țară exotică, trebuie să te interesezi ce vaccinuri trebuie să-i faci copilului înainte de vacanță. Vaccinează-te și tu.
„Primul pas este o vizită la medicul de familie pe care îl vei întreba dacă este cazul de anumite măsuri profilactice pentru acea zonă: vaccinuri, imunizări, medicamente pe care trebuie să le cumperi din România. Toate vaccinurile trebuie făcute cu 4 – 6 săptămâni înainte de plecare.
Ministerul Afacerilor Externe publică informații despre zonele afectate de epidemii, țări unde mai bine nu mergeți. De exemplu, în Africa și Asia se fac următoarele vaccinuri: antidifterie, antihepatită B, antituberculoză, antitetanos, anti febră tifoidă. În Caraibe: vaccinul antihepatită B și antidifterie. În America Centrală, trebuie să te protejezi împotriva febrei tifoide, hepatitei A și febrei galbene”, a explicat doctorul Gabriel Stan.
De ajutor, remediile naturale
De asemenea, putem să luam cu noi și să folosim remedii naturale, aici vorbind de Gemoderivate. Având în vedere că imunitatea copiilor până în 7 ani este în formare, din acest motiv predispoziția lor la îmbolnăviri în sezonul rece, mai ales la nivel respirator, este mai mare. Există mulți microbi și viruși care acționează la acest nivel, care nu răspund la antibiotice și care pot provoca o scădere a imunității copiilor.
Din acest motiv ar fi bine ca să se facă o stimulare nespecifică a imunității pentu o protecție cât mai mare. În acest sens, gemoterapia ne oferă un mare ajutor.
“Gemoterapia este terapia cu părți tinere din plantă, aflate în diviziune celulară (muguri, mlădițe etc). Aceasta ne poate proteja și poate duce la vindecare, prin procesul de detoxifiere celulară realizat prin refacerea funcționalității celulare.
Profilactic putem folosi extractul din muguri de coacăz negru, extractul din muguri de brad și extractul din mlădițe de măceș. Pentru copiii cu tendința la îmbolnăviri repetate, se pot folosi extractul din muguri de coacaz, muguri de porumbar și mlădițe de măceș.
Curele profilactice trebuie să fie de 1-2 luni, administrate de 2-3 ori pe an, inclusiv în perioada sezonului rece. Numărul de picături se ajustează în funcție de vârstă: 2-7 ani, 20-25 picături, peste 7 ani se pot da 35-40 picături. Se administrează în puțină apă, cu 30 minute înainte de culcare”, a încheiat medicul.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…