Câteva lucruri simple dar foarte utile, îți pot ușura munca în bucătărie. Iată câteva trucuri de la cele mai pricepute gospodine.
Evită ca mâncarea să dea în clocot și să curgă din oală, pe aragaz. Pune o lingură de lemn deasupra vasului de gătit. Acest atât de simplu truc învățat de la cei mai în vârstă a salvat nenumărate aragazuri de la murdărit și, totodată, multe gospodine de la a le curăța, a mia oară. Așa că, de fiecare dată când fierbi ciorbă/tocăniță/cartofi/paste/fasole etc., pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.
Taie ceapa fără lacrimi. Înainte de a tăia ceapa, pune-o în suc de lămâie. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.
Omletă pufoasă. Înainte de a bate ouăle pentru omletă, adaugă-le puţină apă minerală. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasă şi mai pufoasă.
Reîmprospătează pâinea veche. Dacă vrei ca pâinea de o zi sau două să redevină proaspătă, înveleşte- o în hârtie absorbantă umedă şi încălzeşte-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.
Cartofi prăjiţi crocanţi. Ţine cartofii curăţaţi şi tăiaţi 2-3 minute în apă rece ca gheaţa, apoi usucă- i bine şi pune-i la prăjit. Vor avea o crustă crocantă delicioasă.
Înlătură surplusul de sare. Dacă ţi-a ieşit mâncarea prea sărată, adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi surplusul de sare.
Salată fragedă pentru mai mult timp. După ce ai cumpărat salata verde, înveleşte- o în ziar înainte de a o băga în cutia de legume, la rece. Astfel, umiditatea va fi absorbită şi salata va ţine mai mult