Trucuri simple pentru reducerea tensiunii arteriale crescute fără pastile

Dacă tensiunea arterială este de cele mai multe ori peste 140/90, chiar dacă este de 150/95 și mai ales dacă există crize periodice, trebuie luate medicamente. 

În hipertensiunea arterială de gradul I, tensiunea arterială se situează în intervalul 140/90 – 160/99. Hipertensiunea arterială de gradul doi se caracterizează printr-o presiune de 160/100 – 180/109, iar de gradul trei – 180/110 și mai mult.

Cu tensiune arterială ridicată, nu trebuie să faceți efort fizic, trebuie să vă întindeți și să luați medicamentul, recomandă actualno.com.

Tensiunea arterială ridicată este din stadiul 2 – 140 și peste / 90 și peste, criză hipertensivă – peste 180 / peste 120. Respirațiile profunde, baia fierbinte de picioare, scufundarea în apă sărată, comprese cu oțet pot ajuta la reducerea presiunii fără pastile.

La valori de 160/90 mm Hg, trebuie să luați medicamentele prescrise de medic și să aveți la dumneavoastră o mini trusă individuală de prim ajutor.

Cu excepția persoanelor de 75 de ani și mai în vârstă care au o îngustare severă a arterelor carotide care alimentează creierul. Pentru aceștia, limita superioară a presiunii este de 140/90 sau 145/95 mm Hg.

Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru mai multe boli serioase, precum atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale. Persoanele cu afecţiuni preexistente sau cele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială ar trebui să-şi consulte medicul înainte de a face modificări semnificative în dieta lor.

Valorile ale tensiunii arteriale considerate periculoase

  • Tensiune normală: 120-129 / 80-84;
  • tensiune arterială ridicată în stadiul 1: 130-139 / 85-89 (aceștia sunt deja indicatori de hipertensiune arterială);
  • tensiune arterială ridicată în stadiul 2: 140 și peste / 90 și peste;
  • criză hipertensivă: peste 180 / peste 120 – consultați imediat un medic, aveți hipertensiune arterială severă.

 

Trucuri pentru reducerea HTA fără pastile

Cea mai bună poziție de dormit pentru pacienții hipertensivi este poziția pe partea stângă, care ajută la reducerea tensiunii arteriale. Nu trebuie să dormiți știind că aveți tensiunea arterială mare din cauza riscului de scădere bruscă a nivelului de oxigen din sânge și de solicitare a sistemului cardiovascular.

Medicii au câteva ponturi pentru reducerea rapidă a tensiunii arteriale. De pildă, se recomandă să respirați adânc şi lent, cu mâna pe diafragmă timp de 5 minute.

Astfel, exercițiile de respirație ajută la reducerea rapidă a presiunii: respirați adânc, țineți respirația timp de 10 secunde, expirați puternic pe gură, apoi respirați scurt și expirați pe gură timp de 2 minute. De asemenea, puteţi să faceţi o baie caldă fierbinte la picioare sau se pun comprese cu oţet pe acestea.

Cercetările ştiinţifice arată că un consum regulat de ceai negru poate ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale, stimulând astfel sănătatea cardiovasculară. Explicaţia ar fi aceea că ceaiul negru conţine diverşi compuşi, inclusiv flavonoide şi catechine, nişte substanţe cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

19 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

49 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: