Din cuprinsul articolului
Ceapa este una dintre cele mai apreciate legume și este folosită pentru a da savoare diverselor preparate culinare, dar şi pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
Dar preparea acestgei legume cu proprietăţi miraculoase poate fi o provocare pentru gospodine, care lăcrimează sau simt o usturime la ochi atunci când taie ceapa. Cu toate astea, specialiștii au oferit o serie de sfaturi pentru a scăpa de disconfort.
Pentru a evita lacrimile tradiționale, ceapa trebuie mai întâi pusă în apă rece. Cum să o tai? Cu un cuțit foarte ascuțit, va trebui să îndepărtați partea inferioară, împărțind-o în jumătate și îndepărtând coaja.
Acțiunea iritantă a tiopropanalului sulfoxid duce la senzația de usturime, iar ochii încep să lăcrimeze. Cu toate astea, există o serie de trucuri prin care poți scăpa de probleme.
Cum să nu lăcrimezi de la ceapă
Primul truc este să ungi tocătorul cu o felie de lămâie înainte să te apuci de treabă. Dacă faci asta, vei putea tăia ceapă cu ușurință, ochii tăi fiind protejați împotriva iritării. În plus, mirosul puternic al cepei nu va impregna tocătorul. Pune cuțitul în congelator și lasă-l acolo timp de 15 minute înainte să tai ceapă. Așteaptă ca lama cuțitului să devină foarte rece.
Specialiștii îți recomandă să alegi cuțite de calitate pentru a tăia această legumă. Evită cuțitele zimțate, deoarece acestea îngreunează procesul tăierii și sporesc cantitatea de enzime emise. Cel mai bine este să îți cumperi un recipient cu apă și să-l ții aproape de tocător până termini de tăiat. Ține o oală cu apă fierbinte în bucătărie. Aburul emis de aceasta va dispersa gazele emise.
Citeşte continuarea AICI.