1. Se prepară cu un filtru de hârtie
Ne pare rău pentru toți cei care preferați să vă preparați cafeaua într-o presă franceză sau în stil turcesc! Prepararea cu un filtru de hârtie, indiferent dacă optați pentru o cafetieră cu picurare sau o metodă de turnare, poate ajuta la îndepărtarea unei substanțe cunoscute sub numele de „cafestolis”, care este una dintre puținele substanțe nesănătoase care se găsesc în cafea. Cafestolis a fost corelat cu o creștere a nivelului de colesterol LDL sau „rău”, deci este cu siguranță ceva de evitat. Vestea bună: filtrele de cafea din hârtie vă pot ajuta să păstrați aceste lucruri în afara băuturii dvs.
Pentru voi, fanii de espresso, veți primi în continuare câteva cafestole, dar nu este atât de mult cât ați obține din, să zicem, o cafea de presă franceză. Cu toate acestea, dacă sunteți foarte preocupat de nivelul colesterolului, poate fi înțelept să treceți la o băutură care a trecut printr-un filtru.
2. Evitați frișca șizahărul
În sine, cafeaua este o băutură cu un conținut scăzut de calorii, cu doar 7 calorii pe porție de 6 uncii. Odată ce ați început să adăugați frișcă și zahăr vă puteți îndrepta rapid spre teritoriul desertului. Jumătate de linguriță de zahăr și jumătate de frișcă vă va oferi 46 de calorii în plus. Unele creme de cafea fără lactate, dar care conțin mai mult zahăr, pot adăuga și 48 de calorii, iar o linguriță de zahăr va adăuga 23 de calorii pe ceașcă de cafea. Deși s-ar putea să nu pară prea mult, aceste cifre se adună dacă beți mai multe căni pe zi.
Te-ai putea gândi să adaugi lapte degresat și îndulcitori artificiali, dar mulți oameni consideră că laptele degresat este prea apos, iar îndulcitorii artificiali pot fi, de asemenea, destul de nocivi atunci când vine vorba de sănătatea ta. O soluție mai bună? Găsiți un stil de cafea și de preparare care vă va permite să savurați o ceașcă din cafea fără niciun aditiv.
3. Adăugați cacao și scorțișoară
Dacă te-ai îngrijorat că vei rămâne blocat la o cafea neagră plictisitoare pentru totdeauna, nu te teme! Adăugarea de scorțișoară și pudră de cacao nu numai că vă poate condimenta băutura, ci și îmbunătăți unele beneficii pentru sănătate ale consumului de cafea. Pudra de cacao vă poate ajuta să scoateți în evidență unele dintre aromele mai subtile din cafea, contribuind în același timp la scăderea tensiunii arteriale. Un strop de scorțișoară adaugă o mic boost cafelei și vă poate ajuta să utilizați mai mulți antioxidanți benefici care vin în cafea. Un bonus suplimentar: scorțișoara vă poate ajuta corpul să vă controleze glicemia pe parcursul zilei.